Connect with us

HANDBAL

HC Zalău a deschis scorul, dar s-a pierdut pe parcurs

Tinerele noastre handbaliste nu au putut emite pretenţii pe terenul Oltchimului, fiind scoase, din păcate, în afara podiumului

Sala “Traian” din Râmnicu Vâlcea continuă să rămână un tărâm interzis echipelor din Liga Naţională. De fapt, Oltchimul nu prea are probleme nici pe terenuri străine. Dar, HC Zalău s-a deplasat în Zăvoi dorind să facă un meci cât mai bun în faţa multiplei campioane naţionale. Şi la cum a început, chiar credeam că se va întâmpla acest lucru, Valeria Beşe, fosta “galactică”, reuşind să deschidă scorul. Parcă ne-au şi revenit în minte momentele în care handbalul zălăuan, reprezentat prin marele Silcotub, se lupta pentru titlul naţional cu Oltchim. Dar, handbalistele lui Radu Voina ne-au readus rapid cu picioarele pe pământ. Mai întâi, au egalat dintr-o aruncare de la 7 metri. În minutul 5, puteam reveni din nou în avantaj, dar Daniela Molfea s-a pierdut cu firea în faţa Talidei Tolnai. Gazdele au început să se distanţeze, astfel că după 19 minute de joc tabela indica 13 – 6. Pauza a găsit HC Zalău la opt goluri în spatele Oltchimului, iar zarurile erau aruncate.

Dacă în prima repriză Dana Băbeanu nu a fost atât de exactă, ea a început cu dreptul repriza secundă, înscriind de două ori la rând (19 – 13). Situaţia s-a echilibrat mult pe semicerc, iar ca şi un fapt demn de remarcat, trebuie să spunem că Oltchim a câştigat actul secund la doar un gol diferenţă. Ce-i drept, în prima repriză s-a văzut un oarecare trac, care ne-a costat. Sigur, HC Zalău nu putea emite pretenţii pe terenul formaţiei din Râmnicu Vâlcea, dar dacă nu ar fi fost atâtea ratări, cu siguranţă diferenţa de scor nu ar fi fost atât de mare. Dar, să nu uităm un lucru. Suntem mult în spatele Oltchimului la toate capitolele: lot, valoare şi buget. Aşa că, până să putem râvni la potul cel mare, trebuie să avem răbdare, să rămânem umili şi să continuăm să muncim pentru a ne îndeplini obiectivele imediate, chiar dacă banii sunt puţini.

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in HANDBAL