Connect with us

Ştiri din Sălaj

După mai multe percheziţii, poliţiştii au descoperit că în magazinele din Sălaj se vând produse de curăţenie contrafăcute


Poliţiştii au efectuat mai multe percheziţii în judeţele Cluj, Mureș, Suceava, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Hunedoara, Sibiu, Sălaj, Brașov și Alba, la sediile sociale și punctele de lucru ale unor societăți comerciale, precum și la domiciliile persoanelor ce coordonează activitatea acestora şi au descoperit că se vând produse de curăţenie contrafăcute


Polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice au efectuat recent 23 de percheziții la persoane bănuite de punere în circulație a mărfurilor contrafăcute și evaziune fiscală.

Perchezițiile au fost efectuate în județele Cluj, Mureș, Suceava, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Hunedoara, Sibiu, Sălaj, Brașov și Alba, la sediile sociale și punctele de lucru ale unor societăți comerciale, precum și la domiciliile persoanelor ce coordonează activitatea acestora.

Persoanele în cauză sunt cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de punere în circulație a mărfurilor contrafăcute și evaziune fiscală.

În fapt, din cercetări a reieșit că, atât în mediul on line, cât și în mod direct, reprezentanții unei societăți comerciale, cu sediul în municipiul Cluj-Napoca, care deține în regim de franciză 25 de magazine în toată țara, ar fi comercializat pe piața internă produse de curățenie sub mărci consacrate, susceptibile a fi contrafăcute, fără acordul titularului de drepturi.

De asemenea, s-a constatat că respectivele produse s-ar fi comercializat cu preț mult inferior în comparație cu cel practicat în cazul produselor originale, iar cu ocazia încasării contravalorii produselor în cauză, ar fi fost emise bonuri fiscale pentru alte produse decât cele achiziționate.

Operațiunea are drept scop documentarea și investigarea activității infracționale a persoanelor implicate, identificarea de bunuri și înscrisuri folosite la săvârșirea de infracțiuni sau rezultate din acestea, indisponibilizarea produselor susceptibile a fi contrafăcute, audierea persoanelor implicate, precum și dispunerea altor măsuri procesuale care se impun.

La acțiune au participat polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene Cluj, Mureș, Suceava, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Hunedoara, Sibiu, Sălaj, Brașov și Alba, scrie ardealnews.ro

Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj