Connect with us

ATLETISM

Simona Maxim vrea la Olimpiadă

Cu toate că în clipa de faţă nu reprezintă vreo grupare din judeţ, atleta Simona Maxim a obţinut rezultate dintre cele mai bune în acest an. Ba chiar putem spune că este cel mai bun an al carierei dacă analizăm toate performanţele obţinute la concursurile la care a luat parte. La finalul acestei săptămâni, zălăuanca va alerga în Italia, acolo unde are de ales între două curse.

 

Simona Maxim, născută în anul 1985, a apărat la început culorile clubului CSM Zalău. Apoi a trecut la CSU Galaţi, iar în prezent apără culorile clubului CS Oneşti, cel mai puternic club din ţară la nivel de atletism. De-a lungul carierei, zălăuanca a schimbat patru antrenori până să ajungă să lucreze cu Augustin Barbu, de la Steaua Bucureşti. Colaborarea dintre cele două părţi durează de doi ani, timp în care Simona Maxim a obţinut cele mai bune rezultate ale ei. în acest an, atelta noastră a fost medaliată de trei ori cu aur, la Campionatul Naţional de cros individual şi pe echipe şi la Campionatul Naţional de maraton, proba pe echipe, a fost premiată cu bronz la proba de 4×400 metri ştafetă sală şi cu argint la Campionatul Naţional de semimaraton, în proba pe echipe. A devenit chiar vicecampioană balcanică cu echipa României la cros şi a mai cucerit o medalie de bronz la o cursă de peste 10 kilometri pistă. Sigur, în tot acest timp, a mai participat şi la alte câteva competiţii de peste hotare. 

 

Sportiva care pratică ateltismul de performanţă de 13 ani, timp în care a contabilizat peste 70 de medalii, a fost convocată regulat la lotul naţional în ultimii 5 ani pentru cursele de cros. în acest an, Simona Maxim ar fi trebuit să participe la Campionatul Mondial de alergare mondială, însă a fost nevoită să participe la Campionatul Naţional de semimaraton. Şi cum un sportiv de performanţă are nevoie şi de un suport logistic, să-i spunem aşa, trebuie să spunem că atelta este pregătită din punct de vedere medical de Monica Marcu, care-i pune la dispoziţie de masaj, de bowtech plus í oferă vitaminizarea necesară. Revenind la cursele de la finalul acestei săptămâni, Simona are de ales între Maratonul de la Livorno sau cel de la Torino, un concurs de anvergură şi cu premii substanţiale, asta numai dacă stăm şi ne gândim că învingătorului í va fi înmânată suma de 8.000 de euro. “în Italia nu alerg pentru timpi ci pentru bani”, ne-a mărturisit sportiva. Aceasta va rămâne în Italia până pe data de 10 decembrie, urmând ca pe 15 decembrie să se prezinte la Oneşti pentru festivitatea de premiere a celor mai buni sportivi ai judeţului Bacău.
La începutul anului viitor, Simona Maxim va efectua un cantonament în Portugalia în vederea participării la Maratonul de la Rotherdam din luna aprilie, maraton ce înseamnă ultima şansă pentru îndeplinirea baremului pentru Olimpiada de la Londra, de anul viitor. Adică sub 2 ore şi 37 de minute.

Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ATLETISM