Connect with us

ALTE SPORTURI

Şcoala Gimnazială din Buciumi s-a impus la Cupa “Stejăreilor” de la Dragu. GALERIE FOTO


Organizată de Şcoala Gimnazială Nr.1 Dragu, cea de-a doua ediţie a Cupei “Stejăreilor” la S-rugby a fost un real succes şi a adunat peste 60 de elevi, 10 cadre didactice şi 10 reprezentanţi parteneri. În cele din urmă, şcoala din Buciumi a fost marea câştigătoare


La finele săptămânii trecute s-a desfăşurat cea de-a doua ediţia a Cupei “Stejăreilor” la S-rugby, competiţie ce a avut loc în Dragu, organizator fiind Şcoala Gimnazială Nr.1 Dragu, iar coordonator a fost Cosmin Ardelean. La ediţia din acest an au participat nu mai puţin de şase echipe, dintre care una venită chiar din afara judeţului. Astfel, pe lista de start s-au aflat echipele şcolilor gimnaziale Nr.1 din Buciumi, Dragu şi Agrij, precum şi Şcoala Gimnazială “Aurelia şi Lazăr Cosma” Treznea.

Lista de start a fost completată de Şcoala Gimnazială “Andrei Mureşanu” Cehu Silvaniei şi de Colegiul Naţional “Mihai Viteazu” Cluj-Napoca. În parteneriat cu Primăria Comunei Dragu – Primar Angelica Lazăr, Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj – inspector Alina Cozac şi Federaţia Română de Rugby – director Gheorghe Sabău s-a desfăşurat într-o armonie plăcută cea de-a doua ediţie a Cupei “Stejăreilor”.

Asistenţa medicală a fost asigurată de Aurora Ciornei, de la Cabinetul Medical din comuna Dragu. În total, au fost prezenţi 60 de elevi, 10 ccadre didactive şi 10 reprezentanţi ai partenerilor. După desfăşurarea competiţiei, pe primul loc s-a situat Şcoala Gimnazială Nr.1 Buciumi, în timp ce pe locul secund s-a clasa echipa gazdă, Şcoala Gimnazială Nr.1 Dragu. Podiumul a fost completat de Şcoala Gimnazială “Andrei Mureşanu” Cehu Silvaniei. Ziua s-a încheiat şi cu două meciuri demonstrative de mini-rugby.

“Această competiţie, pe care am plăcerea de a o organiza alături de parteneri, prinde rădăcini tot mai adânci la Şcoala Gimnazială Nr.1 Dragu şi aşa cum am promis anul trecut, la prima ediţie, îmi doresc să devină o tradiţie. Mulţumesc tuturor partenerilor pentru sprijinul acordat, felicit atât echipa câştigătoare, cât şi pe ceilalţi participanţi pentru perseverenţa de care dau dovadă”, au fost cuvintele coordonatorului concursului, Cosmin Ardelean.

Sălăjeanul Gheorghe Sabău a spus şi el câteva cuvinte după competiţia de la Dragu şi de asemenea ce planuri are pentru viitorul apropiat.

“O excelentă propagandă pentru rugby, pentru mişcare, socializare şi dobândirea de noi cunoştiinţe. Felicitări pentru organizare şi continuitatea acestei competiţi, pentru şansa de a coopta noi copii în practicarea acestui sport minunat. Sunt mândru ca sălăjean că s-a reuşit să se ajungă în acest punct de dezvoltare, cu siguranţă nu ne vom opri aici. Prin meciurile demonstrative de mini-rugby, am făcut un pas uriaş în judeţul Sălaj. Aceste competiţii le vom continua şi în alte localităţi, în 27 octombrie la Cehu Silvaniei, în primăvară la Buciumi, organizând astfel un campionat judeţean de mini-rugby şcolar, o noutate absolută”, a spus Gheorghe Sabău.

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ALTE SPORTURI