Connect with us

TENIS

Eric Verdeş, prestaţie bună la Selecţia Naţională


Sportivul antrenat de Constantin Carp la CSM Zalău a avut o prestaţie bună în Bucureşti şi chiar a fost remarcat, însă din păcate a pierdut în trei seturi cu favoritul numărul 2


Rezultatele bune din ultimul an ale lui Eric Verdeş l-au propulsat pe tânărul zălăuan în vedereile lotului naţional. Astfel, elevul lui Constantin Carp la CSM Zalău a participat în weekend la o selecţie naţională la 13 ani. Astfel, alături de alţi 15 tenismeni din ţară, Eric Verdeş a participat la un miniturneu în Bucureşti, ce s-a întins pe durata a trei zile. S-a tras la sorţi, iar vineri a debutat miniturneul. Din păcate, sălăjeanul nostru a avut ghinion la tragerea la sorţi şi a nimerit peste favoritul numărul 3, Alexandru Ghiurea de la CSS Petroşani.

Cu toate că a avut în faţă un adversar de calibru, sălăjeanul nu s-a speriat şi a început foarte bine jocul, el impunând ritmul partidei.  Acest lucru s-a văzut şi în primul set, Eric a fost de neoprit, câştigând cu 6 – 3.

În partea secundă, datele problemei s-au schimbat, iar sportivul din Petroşani a fost cel care s-a aflat la “cârma jocului” şi şi-a adjudecat setul doi cu 6 – 1. A urmat setul decisiv, acolo unde din nou, Eric a fost la înălţime, din păcate, doar în prima parte a setului. Sălăjeanul avea avantaj de trei game-uri, scor 4 – 1, însă din păcate, inexplicabil, a cedat setul cu 4 – 6.

Totuşi, evoluţia sălăjeanului a impresionat şi chiar dacă acum a fost eliminat, acesta rămâne în vizorul celor care se ocupă de selecţia naţională.

“Eric a jucat bine, spre foarte bine. A respectat tacticile, iar experienţă trăită în Bucureşti îi va fi de mare ajutor pentru anul viitor, când va fi în primii 5”, ne-a spus Constantin Carp, antrenorul lui Eric Verdeş de la CSM Zalău.

Să menţionăm faptul că Sălajul nu a mai avut reprezentanţi la lotul naţional de mult timp, ultimii reprezentanţi fiind Carmen Şelaru şi Ionuţ Beleleu.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in TENIS