Connect with us

ATLETISM

Zălăuanul Răzvan Pop a alergat la maratonul de la Chicago


Aflat la prima cursa de 42 de kilometri şi 195 de metri din carieră, alergătorul care se află de mai bine de un an de zile în Statele Unite ale Americii nu a reuşit să impresioneze şi a obţinut o clasare modestă, dar rămâne cu satisfacţia debutului în concursurile de maraton


Considerat unul din marile speranţe ale atletismului sălăjean în urmă cu 5-6 ani, alergătorul Răzvan Pop de la LPS Zalău a plecat odată cu terminarea studiilor liceale la Cluj-Napoca, acolo unde a început cursurile Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport.

Din păcate pentru el, după despărţirea de profesorul antrenor emerit Teodor Bidian, performanţele sportive nu au mai fost aceleaşi pe care le-a avut la Zalău, dar cu toate acestea sportivul a avut şansa de a prinde o viză de sportiv profesionist pentru Statele Unite ale Americii, iar sportivul a pornit plin de elan spre ţara tuturor posibilităţilor, acolo unde a sperat el îşi va relansa cariera.

Între orele de antrenament,  Răzvan munceşte pentru a-şi câştiga traiul, iar peste ocean a decis să schimbe puţin probele şi a trecut la probele de alergare de mare fond, iar duminică şi-a făcut debutul la maraton.

Pe o temperatură perfectă pentru alergare, dar pe o umiditate excesivă, atletul născut în urbea de la poalele Meseşului nu a reuşit să obţină rezultatul pe care şi l-ar fi dorit, dar nici nu a dorit să abandoneze cursa deşi a avut mari probleme cu încălţămintea de concurs.

La finalul cursei, timpul înregistrat de Răzvan a fost modest, peste 3 ore, dar atletul ne-a declarat că cel mai important lucru pentru el este acela că a dus cursa la bun sfârşit.

“M-am simţit bine şi cred că aş fi putut realiza un timp mai bun. Din păcate încălţămintea mi-a jucat feste. A fost primul meu maraton şi lipsa de experientă şi-a spus cuvântul. Sper să îmi revin cât mai repede şi să obţin o clasare mult mai bună la următoarea competiţie” a declarat Răzvan Pop imediat dupa cursa.

Chiar dacă timpul de refacere este foarte scurt, Răzvan Pop intenţionează să alerge la finalul acestei luni, în data de 29 octombrie, la concursul Hot Chocolate 15 km/5 km.

122 Vizualizari
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ATLETISM