Connect with us

Pescuit și Vânătoare

Acte de braconaj pe lacul Vidra! Trei tineri au furat ustensile de pescuit în valoare de 9.000 de lei


În urma unui control efectuat de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Vâlcea, un braconier a fost depistat în timp ce pescuia cu şase undiţe. De asemenea, o infracţiune s-a petrecut şi în Arad, acolo unde trei tineri au sustras din portbagajul unui autoturism mai multe ustensile de pescuit de o valoare ridicată


Din fericire, în judeţul Sălaj nu au mai fost înregistrate acte de braconaj în ultima perioadă, însă nu acelaşi lucru îl putem spune despre alte zone ale ţării, care se confruntă cu astfel de probleme.

Recent, în urma unui control efectuat de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Vâlcea, pe lacul Vidra, a fost depistată o persoană de sex masculin care pescuia cu şase undiţe. Ce e mai rău pentru el este faptul că nu deţinea autorizaţie în acest sens. Prin urmare, acesta a fost sancţionat contravenţional pentru încălcări ale prevederilor O.U.G. nr 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura.

O altă infracţiune a avut loc în judeţul Arad. Astfel, conform Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, trei tineri de 15, 17, respectiv 18 ani au sustras din portbagajul unui autoturism mai multe ustensile de pescuit.

Aceştia au furat opt beţe de pescuit cu mulinetă şi truse de pescuit, iar prejudiciul cauzat s-a ridicat la suma de 9.000 de lei.

Totuşi, poliţiştii Poliţiei Comunale Vinga au recuperat prejudiciul, iar pe numele celor trei tineri s-au întocmit dosare penale.

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Pescuit și Vânătoare