Connect with us

FOTBAL

Unirea Mirşid face scorul etapei şi devine noul lider!


Gruparea antrenată de Mihai Bode arată poftă mare de joc în acest sezon în care îşi doreşte să cucerească din nou titlul judeţean.  În runda de la finele săptămânii, Unirea nu a avut nicio emoţie cu CS Hida şi “s-a distrat” pe terenul “lanternei roşii”, însă a rămas fără un jucător important, după ce acesta s-a accidentat la doar câteva minute după ce a marcat pentru 0 – 2 


În acest sezon, Unirea Mirşid este pregătită să recâştige titlul judeţean, după performanţa reuşită în urmă cu două sezoane. După ce în stagiunea precedentă a ratat titlul în ultima etapă, în acest debut de sezon, cu Mihai Bode din postura de antrenor, Unirea are parte de un debut excelent şi merge “umăr la umăr” cu Dumbrava Gîlgău în fruntea clasamentului din Liga a IV-a. Înaintea etapei cu numărul 7, fotoliul de lider l-a ocupat gruparea pregătită de Marius Paşca.

După un meci foarte bun pe Gîlgău Arena, încheiat 0 – 0, Unirea Mirşid a trecut la pas de CS Barcău Nuşfalău, iar în runda de la finele săptămânii, gruparea condusă de Călin Bereschi s-a deplasat la Hida, pentru duelul cu “lanterna roşie”. Încă din start, Unirea Mirşid a pus stăpânire pe joc, iar gazdele au întâmpinat probleme serioase în încercarea de a ieşi din propria jumătate.

În condiţiile în care jocul de pase al celor de la CS Hida nu a funcţionat, Maior Istvan sau Bogdan Ciaca fiind principali “hoţi” ai balonului, Unirea Mirşid a deschis repede scorul prin Ciprian Pavel. Golgheterul din sezonul trecut putea majora diferenţa în două rânduri, însă Robert Onaţ s-a aflat mereu la post. Totuşi, inevitabilul s-a produs, iar Ionuţ Mureşan a majorat diferenţa de pe tabelă.

Din păcate, fostul junior de la Viitorul Zalău şi Astra a suferit o accidentare la câteva minute după ce a marcat. Astfel, în urma unui duel pentru balon cu Ioan Unguruşan, Ionuţ Mureşan a suferit o entorsă, iar ambulanţa a fost solicitată să intervină. Fotbalistul a primit primele îngrijiri medicale la teren, după care a fost transportat la Spitalul Judeţean din Zalău. Acesta a suferit o entorsă de gradul 2 şi cel puţin o lună va fi nevoit să stea departe de gazon.

“Îmi pare rău că m-am accidentat. Ştiam când am căzut ce e, deoarece am mai păţit. Sper să îmi revin cât mai repede. Este destul de nasol ce mi s-a întâmplat, dar o să treacă”, ne-a spus Ionuţ Mureşan.

După această accidentare, jocul a fost controlat categoric de Unirea, jucătorii Mirşidului marcând pe bandă rulantă. De menţionat este faptul că atât Darius Colciar, cât şi Florin Săstraş – foşti jucători de la CS Hida – au izbutit să marcheze împotriva fostei echipe. După această victorie categorică, Unirea Mirşid devine noul lider, având un golaveraj mai bun, faţă de Dumbrava Gîlgău.

“M-am acomodat foarte bine încă din primul meci jucat. Este o plăcere pentru mine că pot să joc la o asemenea echipă cu jucători minunaţi. Despre meciul cu Hida nu prea am ce să zic. Mă bucur că am marcat şi că am dat pase de gol. Sper că până la sfârşitul sezonului să terminăm pe primul loc, deoarece avem echipa cea mai bună”, ne-a spus Darius Colciar.


CS Hida – Unirea Mirşid 0 – 12 (0 – 7)

Au marcat: Ciprian Pavel (‘4, 16-pen., 36, 47 şi 72), Ionuţ Mureşan (‘7), Maior Istvan (‘13), Cătălin Odenie (‘22 şi 52), Darius Colciar (‘27), Florin Săstraş (‘65) şi Bogdan Ciaca (‘70)

CS Hida: Robert Onaţ – Ioan Unguruşan, Andrei Boldor, Cristian Puşcaş, Daniel Luca, Ionuţ Fechete (cpt.), Adrian Ţibenschi, Cristian Şomai, Cristian Moldovan, Ionuţ Pop şi Adrian Groza. Rezerve: Mihai Crişan, Cătălin Miron, Vlad Miron, Vasile Pintea şi Paul Ţurcă. Delegat: Iuliu Rus

Unirea: Marius Groza – Ciprian Bărnuţiu, Ionuţ Blaga, Radu Blaga, Darius Colciar, Cătălin Odenie, Maior Istvan, Ionuţ Mureşan, Bogdan Ciaca, Ciprian Pavel (cpt.) şi Florin Săstraş. Rezerve: Sergiu Dalnoki – Alex Fărcaş, Florin Pop,  Adrian Oros şi Vlad Tohat. Antrenor: Mihai Bode. Conducător: Călin Bereschi

Au arbitrat: la centru: Daniel Felecan, asistenţi: Mihai Muntean şi Irina Petru (toţi trei din Cluj)

Observator AJF: Ioan Fabian (Jibou)

Jucătorul meciului: CIPRIAN PAVEL


 

195 Vizualizari
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL