Connect with us

ARTE MARTIALE

Salbă de medalii pentru karateka şimleuani la Oradea


Cercul de Karate al Clubului Copiilor din Şimleu Silvaniei, cu sprijinul CS Omega a deplasat 10 karateka la Campionatul Internaţional de Karate “Open-ul Bihorului – Turneul Campionilor”, sportivi care s-a întors acasă cu nu mai puţin de 23 de medalii


În data de 07.10.2017, Palatul Copiilor din Oradea împreună CS Shogunul din aceeaşi localitate au organizat un important turneu internaţional  de Karate în localitatea Santandrei din jud. Bihor, eveniment care se regăseşte în Calendarul Activităţilor Naţionale Extracurriculare al Ministerului Educaţiei Naţionale. Din declaraţiile organizatorilor, evenimentul a fost unul de mare anvergură. Astfel, Aproape 800 de sportivi din 21 de ţări au luat startul la întrecerile celei de-a XVI-a ediţii a Campionatului Internaţional de Karate „Open-ul Bihorului – Turneul Campionilor”, competiţie premiată cu Trofeul „Shogunul” şi care s-a desfăşurat în weekend la sala de sport de la Sântandrei!

În clasamentul general pe cluburi, pe Ministerul Educaţiei Naţionale din România, prima poziţie a revenit reprezentanţilor gazdelor, cei de la Palatul Copiilor şi Elevilor Oradea, care i-au devansat pe reprezentanţii Palatului Copiilor şi Elevilor Resiţa, situaţi pe locul II şi pe cei de la Clubul Copiilor Şimleul Silvaniei, clasaţi pe treapta a III-a.

În clasamentul pe Federaţiile de Karate şi Arte Marţiale, respectiv cele din străinătate, primul loc a revenit ucrainienilor de la Tay-Sen Shotokan Karate Cernăuţi, în timp ce pe poziţia a II-a s-au situat cei de la Karate Klub Presov din Slovacia, iar pe treapta a III-a a podiumului, Pashaev Karate Team Kiev din Ucraina. În total, au fost prezenţi 796 de concurenţi de la 84 de echipe, dintre care 32 din străinătate, la campionatul ce este cuprins în calendarul activităţilor educative naţionale.

Întrecerile au fost organizate de Palatul Copiilor Oradea şi Clubul Sportiv Shogunul Oradea, în colaborare cu Consiliul Judeţean Bihor, prin Direcţia de Dezvoltare şi Implementare Proiecte, alături de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Bihor.

Concurenţii străini au venit din 20 ţări: Rusia, Belarus, Ucraina, Grecia, Olanda, Spania, Polonia, Germania, Austria, Cehia, Slovacia, Croaţia, Macedonia, Serbia, Bulgaria, Ungaria, Algeria, Tunisia, Australia şi Noua Zeelandă.  La un asa amplu eveniment nu putea lipsi Cercul de Karate al Clubului Copiilor din Şimleu Silvaniei, care cu sprijinul Clubului Sportiv Omega a deplasat la Oradea un lot de 10 karateka.

Până în final lotul şimleuan a obţinut nu mai puţin de 23 de medalii de toate “culorile”, drept pentru care în clasamentul final al M.E.N. clubul şimleuan ocupa un onorabil loc III, devansând alte cluburi şi palate din ţară cu potenţial mult mai ridicat. Au evoluat foarte bine sportivii: Paula Radu, Maia Pop, Barth Alaxandra, Tania Pop, David Cosma, Marius Chereches, Marius Ilinca, dar şi Gabriel Cionca, Mak Szilard şi Nicolae Gal. Felicitări tuturor sportivilor noştri şi succes în pregătire pentru că în 22.10.2017, vor lupta la Zalău la cea de-a XV-a ediţie a “Cupei Zalăului” la Karate, eveniment ce precede “Cupei României” din 27-29.10.2017, de la Tg. Secuiesc.

            Prof. Gheorghe Pop

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in ARTE MARTIALE