Connect with us

ATLETISM

Veterana Rodica Prodan, dublă medaliată cu aur la Balcaniadă!Sportiva legitimată la CSM Zalău a reuşit să se impună în cadrul categoriei de vârstă +65, la probele de 5.000 şi 10.000m de la Campionatul Balcanic de Atletism Masters 2017


Judeţul Sălaj nu duce lipsă de valori, însă din păcate, în prezent, copiii par mai preocupaţi de ce se întâmplă în spatele monitorului, iar “mişcarea” în aer liber o lasă pentru cei mai în vârstă.

În ultimii ani, judeţul nostru a fost reprezentat cu succes de nume precum veteranii Petru Bologa sau Rodica Prodan la diverse întreceri sportive, fie că a fost vorba de tenis de câmp sau de atletism. Aşa s-a întâmplat şi recent. La finele lunii septembrie, Rodica Prodan – în vârstă de 67 de ani şi legitimată la CSM Zalău – a participat la Campionatul Balcanic de Atletism Masters 2017.

Renumita competiţie a propus în acest an ediţia cu numărul XXVII, iar locul de desfăşurare a fost Stara Zagora din Bulgaria. Atleta stabilită în localitatea Var a concurat la două probe în cadrul competiţie şi a reuşit cele mai bune rezultate din concurs la ambele probe.

Astfel, la proba de 5.000m, Rodica Prodan a înregistrat cel mai bun rezultat, după ce a terminat cursa într-o oră şi 45 de sutimi (1:00.45). Sportiva de la CSM Zalău nu s-a mulţumit doar cu acest rezultat şi a luat startul  întrecerii de 10.000m.

În cadrul acestei întreceri, Rodica Prodan a avut din nou cel mai bun rezultat, după ce a terminat cursa cu un timp de 29 de minute şi 34 de secunde. De menţionat este faptul că sportiva reprezentantă a judeţului nostru şi-a stabilit şi noi recorduri personale odată cu aceste rezultate înregistrate.

După aceste locuri 1 obţinute la Campionatul Balcanic de Atletism Masters 2017, Rodica Prodan s-a remarcat şi la Semimaratonul de la Zalău, acolo unde a obţinut un nou loc 1.

La competiţia de atletism de la Zalău au mai participat doi veterani de la CSM Zalău. Este vorba despre polisportivul Petru Bologa, care a participat în cursa de 3 km şi a obţinut timpul de 25 de minute şi 14 secunde, dar şi Lidia Niculescu, care la 63 de ani a participat pentru prima dată la un concurs de atletism, după ce de curând a concurat şi la Oneşti la o competiţie de tenis de câmp. Lidia a reuşit să termine cursa de la Zalău după 25 de minute şi 38 de secunde.

57 Vizualizari
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ATLETISM