Connect with us

ALTE SPORTURI

13 din 13 pentru Campionatele Naţionale de lupte!


Luptătorii de la Clubul Sportiv Şcolar Zalău au obţinut calificarea la etapa finală a Campionatului Naţional de lupte unde speră să cucerească 2-3 medalii şi cât mai multe clasări în top 6 naţional


Localitatea Râşnov din judeţul Braşov a găzduit la finalul săptămânii trecute, în zilele de vineri şi sâmbătă, una din etapele zonale de calificare la Campionatul Naţional de Lupte rezervat categoriilor de vârstă copii 1 (14-15 ani), respectiv copii 2 (12-13 ani).

Judeţul Sălaj a fost repartizat în grupa de calificare alături de sportivi din judeţele Braşov, Covasna, Harghita, Mureş, Sibiu şi Râmnicu Vâlcea, iar la finalul întrecerilor toţi cei 13 luptători legitimaţi la CSS Zalău au făcut pasul spre etapa finală.

La categoria de vârstă copii 2, gruparea sălăjeană a fost reprezentată de o fată şi patru băieţi: Adelina Borz (cat. 72 kg), Daniel Barna (cat. 35 kg), Bogdan Lazăr (cat. 55 kg), Răzvan Draghi (cat. 60 kg) şi Ionuţ Tuns (cat. 66 kg), iar la categoria de vârstă copii 1, pe listele de concurs s-au regăsit două fete Raluca Ţârlea (cat. 52 kg) şi Denisa Paşcalău (cat. 65 kg), respectiv şase băieţi,   Vlad Sârcă (cat. 55 kg), Flaviu Sârcă (cat. 55 kg), Alin Trif (cat. 55 kg), Paul Purcăraş (cat. 60 kg), Rareş Trifan (cat. 60 kg) şi Marius Pop (cat. 100 kg).

Din cei 13 sportivi prezenţi în competiţia de la Râşnov doi au reuşit să se şi impună în clasamentrul general al categoriei de greutate la care au concurat. Denisa Paşcalău (cat. 65 kg – copii 1) şi Vlad Sârcă (cat. 55 kg – copii 1) au reuşit să termine etapa zonală pe prima poziţie, iar Marius Pop, cat. 100 kg – copii 1 s-a clasat pe locul al II-lea.

„Toţi sportivii au reuşit să-şi asigure prezenţa la finala Campionatului Naţional ce va avea loc la Cluj-Napoca în perioada 19-22 octombrie, dar aş vrea să-i evidenţiez pe cei care au reuşit să se claseze pe primele trei locuri. Sălajul a fost repartizat într-una din cele mai tari grupe de calificare şi consider că cei trei sportivi clasaţi la etapa zonală pe locurile 1 şi 2 au şanse de a urca pe podium la Cluj-Napoca. De asemenea vreau să-i felicit pentru evoluţia avută pe sportivii de la grupa din Sâg. Pentru ei a fost prima participare la o competiţie de un asemenea nivel şi au reuşit să facă faţă cu brio rigorilor competiţiei. Sperăm să ne menţinem la acelaşi nivel, şi mai sper ca luptele feminine să prindă din ce în ce mai mult în rândul tinerelor din judeţ şi de ce nu, din ţară”, a afirmat prof. Gheorghe Panc, unul din cei trei antrenori ai secţiei de lupte de la Clubul Sportiv Şcolar Zalău.

46 Vizualizari
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ALTE SPORTURI