Connect with us

HANDBAL

Eşec în propriul fief pentru HC Zalău. GALERIE FOTO şi VIDEO


Într-un derby din etapa a IV-a a Ligii Florilor, Corona a trecut destul de uşor de echipa pregătită de Gheorghe Tadici, luându-i revanşa de la meciul din sezonul trecut, în care Valentina Panici şi compania câştigau la o diferenţă de nouă goluri! De data aceasta, sălăjencele au avut avantaj o singură dată, în minutul 26 (scor 9 – 8), şi cu o evoluţie palidă a jucătoarelor importante nu prea puteau întrerupe şirul victoriilor din acest sezon al grupării de sub Tâmpa, care astfel au patru succese din tot atâtea meciuri!


În sezonul trecut, într-un meci disputat în luna februarie la poalele Meseşului, HC Zalău surclasa Corona Braşov (scor 30 – 21!) şi formaţia condusă de Gheorghe Tadici urca pe podiumul Ligii Naţionale. Până la urmă, sălăjencele câştigau medaliile de bronz, după o pauză de cinci ani, în timp ce gruparea de sub Tâmpa termina campionatul pe un modest loc 6.

Pentru a nu mai repeta rezultatele slabe de stagiunea trecută, Corona a făcut în această vară o puternică campanie de achiziţii, astfel că la Braşov au ajuns mai multe handbaliste experimentate de la HC Dunărea Brăila – adică vicecampioana României. La pachet, a venit şi tehnicianul Costică Buceschi şi rezultatele s-au şi văzut, astfel că Laura Chiper şi compania au avut un start furtunos în Liga Florilor, cu trei victorii din tot atâtea jocuri!

Cu un moral ridicat venit din acest şir de succese, Corona a început bine meciul de vineri seara de la Zalău şi tabela de marcaj indica deja scorul de 1 – 4, în minutul 5! Jocul s-a mai echilibrat şi golurile au început să se împartă în mod egal şi diferenţa de trei goluri s-a păstrat şi în minutul 15 (scor 5 – 8).

A urmat o perioadă fructuoasă a amfitrioanelor, care s-a concretizat cu o serie de patru reuşite la rând şi – în minutul 26 – HC Zalău era în avantaj (scor 9 – 8)!

Din păcate, câteva greşeli individuale le-a permis adversarelor să revină în joc, marcând de trei ori până la pauză, ultimele două fiind realizate chiar pe final de pivotul Cynthia Tomescu. Claudia Constantinescu putea fi ultima marcatoare din primul act, dar mingea din aruncarea ei de la 7m a izbit bara transversală.

Repriza secundă a fost una modestă, în care s-a înscris doar o dată în primele cinci minute (Laura Chiper) şi încă o dată în următoarele cinci minute, prin pivotul Ana Ciolan!

În rest, am putut remarca doar paradele celor doi portari, este vorba despre Paula Vişan, respectiv Anamaria Mârcă.

În următoarele 10 minute de joc, HC Zalău a mai dat doar un gol, prin Cristiana Nica!? Altfel spus, elevele lui Gheorghe Tadici au marcat de două ori în primele 20 de minute. Nici fetele lui Costică Buceschi nu au prea strălucit în joc, astfel că două dintre echipele cu pretenţii s-au duelat într-un duel “orb” pe semicerc.

Până la urmă, Corona Braşov a fost mai lucită şi mai hotărâtă, cucerind trei puncte importante pe un teren în care echipele vizitatoare greu pot câştiga puncte.

 


HC Zalău – Corona Braşov  16 – 20 (9 – 11)

HC Zalău: Paula Vişan, Raluca Kelemen – Ana Ciolan (4 goluri), Roxana Rob (3 – 1 din 7m), Larisa Tamaş (3), Ana Maria Dragut (2), Cristiana Nica (1), Valentina Panici (1), Claudia Constantinescu (1 – 1 din 7m), Andreea Stîngă (1 – 1din 7m), Diana Nichidean, Andrada Trif, Raluca Irimia, Dana Abed Kader, Alexandra Bojan şi Sabrina Lazea. Manager: Gheorghe Tadici. Antrenor secund: Elena Tadici

Corona: Anamaria Mîrcă, Daciana Hosu – Eliza Buceschi (6 goluri – 2 din 7m), Biana Tiron (3), Georgiana Ciuciulete (2), Laura Chiper (2), Teodora Bloj (2), Laura Popa (2), Cynthia Tomescu (2), Camelia Hotea (1), Timea Tătar, Andreea Chiricuţă, Cosmina Cozma, Marilena Neagu, Daria Bucur şi Sorina Tîrcă. Antrenor: Costică Buceschi. Antrenor secund: Dragoş Dobrescu

Au arbitrat: Valentina Calina (Argeş) – Claudiu Belean (Mureş)

Inspector FRH:  Ioan Chira (Maramureş)


 

79 Vizualizari
1 Comment

1 Comment

  1. Geo

    6 October 2017 at 22:11

    Alo Gheorghe Sana, cum stai cu banii? Adica platesc 150 lei abonamentul si la casa de bilete nu imi da programul meciului. Mai trebuie sa platesc 3 lei! Ce-i asta, mai Gheorghe Sana? Aduni bani pentru pensie?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in HANDBAL