Connect with us

MINIFOTBAL

Naţionala de minifotbal, gata de startul Cupei Mondiale


Delegaţia “Tricoloră” condusă de zălăuanul Ioan Onicaş, este încrezătoare înaintea turneului final din Tunisia, de unde speră să se întoarcă cu o medalie


Din anul 2010, naţionala de minifotbal a României a reuşit performanţe foarte mari şi a devenit de şase ori campioană europeană. Şirul acestor mari realizări a fost oprit în anul 2015, însă “tricolorii” continuă să formeze o naţională care are un cuvânt greu de spus în minifotbalul european şi chiar mondial.

Chiar dacă până acum s-a organizat doar o ediţie a Cupei Mondiale, România s-a remarcat şi la această competiţie, iar în urmă cu doi ani, a obţinut locul 3 în SUA. Acum, naţionala ţării noastre se pregăteşte pentru Cupa Mondială din Tunisia, care va avea loc în perioada 6 – 15 octombrie.

De luni, “tricolorii” s-au reunit la Izvorani, unde se vor pregăti până joi, când are loc plecarea în Tunisia. Pentru a se forma relaţiile de joc, în stagiul de pregătire din aceste zile, România şi-a programat şi câteva jocuri de verificare mai ales că jucătorii trebuie să fie cât mai în formă încă de la primul meci din grupă, în care vor întâlni Kazakhstan, campioana europeană de anul trecut.

“Tricolorii” se mai află într-o grupă cu Guatemala şi Coasta de Fildeş, selecţionata condusă de Dan Cojocaru şi Cristian Lupu având ca şi obiectiv o clasare în primele patru la Cupa Mondială, dar România încearcă să se întoarcă din Tunisia cu o medalie.

Pentru acest meci, antrenorii au format un lot de 15 jucători, din staff-ul tehnic mai făcând parte, directorul tehnic Dan Cojocaru, antrenorul Cristian Lupu, preparatorul fizic Nicolae Văduva şi maseurul Ghorghe Roşu.

Chiar dacă de câţiva ani Sălajul nu mai prea are jucători la prima reprezentativă de minifotbal, judeţul nostrul îl va avea şi ca şi reprezentant la această competiţie pe Ioan Onicaş – preşedintele Federaţiei de Minifotbal din România (foto sus).


Program meciuri, România, Grupa E:

Sâmbătă, 7 Octombrie, ora 22:45:

România – Kazakhstan (în direct pe Pro X)

Duminică, 8 Octombrie, ora 17:45:

România – Guatemala (în direct pe Pro X)

Marţi, 10 Octombrie, ora 20:15:

România – Coasta de Fildeş (în direct pe Pro X)

11 – 15 Octombrie, fazele superioare

(optimi, sferturi, semifinale, finala)


 

55 Vizualizari
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in MINIFOTBAL