Connect with us

BOX

Darius Forai şi-a îmbunătăţit zestrea de medalii


Pugiliştii de la Clubul Sportiv Municipal Zalău au adus acasă doar o medalie de bronz în urma desfăşurării în municipiul Bacău a Campionatului Naţional de Box rezervat categoriei de vârstă tineret


Secţia de box a Clubului Sportiv Municipal Zalău este una din ramurile sportive ale clubului zălăuan care aduce an de an judeţului Sălaj un număr destul de însemnat de medalii. La fel s-a întâmplat şi pe parcursul anului 2017 când pugiliştii de la CSM Zalău au obţinut medalii la campionatele naţionale de cadeţi, UNDER 22 sau la cel feminin de junioare, tineret şi senioare. Ultima medalie cucerită însă de boxul sălăjean a fost obţinută la finalul săptămânii trecute, la Bacău, cu prilejul Campionatului Naţional de Tineret, competiţie la startul căreia CSM Zalău a aliniat trei sportivi:  Cătălin Popa (cat. 64 kg) – antrenor Ioan Dragoş şi Cristian Pece (cat. 75 kg), respectiv Darius Forai (cat. +91 kg) – antrenor Ioan Popa.

Din păcate, sportivii de la CSM Zalău nu au reuşit să îndeplinească obiectivul clubului şi să aducă acasă două medalii, dar nici nu s-au întors acasă cu mâna goală. Intrat în competiţie în limitele categoriei de greutate 64 kg, deşi cotat cu şanse la medalie, Cătălin Popa nu a reuşit să treacă în primul tur de un sportive din timişoara şi a părăsit prematur competiţia. O soartă asemănătoare a avut şi Cristian Pece care a boxat în limitele categoriei 75 de kg. Antrenat de maestrul Ioan Popa, Cristian Pece a ieşit din cursa pentru medalie după disputarea primului său meci în Sala Sporturilor din Bacău.

Medaliat în urmă cu un an la Campionatele Naţionale, dar şi la Cupa României de anul acesta, Darius Forai şi-a respectat statutul de favorit la cucerirea unei medalii şi a urcat pe treapta a treia a podiumului de premiere cucerind medalia de bronz.

Elevul antrenorului Ioan Popa a avut nevoie de o singură victorie pentru a-şi asigura o medalie la ediţia din acest an a naţionalelor, victorie pe care a şi obţinut-o în faţa reprezentantului Clubului Sportiv Municipal Timişoara. Din păcate pentru sălăjeanul nostru, în semifinala categoriei +91 kg, Darius Forai l-a întâlnit pe reprezentantul Clubului Sportiv Dinamo Bucureşti, Emanuel Mican, cel care avea să-l învingă pe reprezentantul CSM-ului din Zalău, iar ulterior să devină şi campion naţional.

 

Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in BOX