Connect with us

ATLETISM

Atleţi internaţionali prezenţi la startul Semimaraton Zalau TenarisSilcotub

La Semimaraton Zalau TenarisSilcotub se pregatesc sa ia startul atleti internationali din 8 tari: Algeria, Austria, Italia, Kenya, Reunion, Ukraina, Ungaria si bineinteles, Romania. Concursul are loc sambata in centrul orasului, pe bulevardul Mihai Viteazu si in Parcul Central Municipal, zone in care traficul rutier va fi restrictionat in intervalul 08:00 – 15:00. Zalauanii sunt invitati in numar cat mai mare sa sustina la start si de-a lungul traseului concurentii preferati, prietenii, colegii sau membrii familiei.

 

Alergatori de top si-au confirmat prezenta la probele competitive de la Semimaraton Zalau TenarisSilcotub. Zalaul va fi reprezentat la start de atleta Paula Todoran, o sportiva cu 20 de ani de experienta care a adunat in palmaresul personal participare la Jocurile Olimpice de la Rio 2016, medalii la campionate nationale, europene si mondiale si recorduri nationale la alergare pe sosea. Kenya este reprezentata de 4 atleti: Gideon Kipkemboi Kosgei cu Personal Best (PB) la semimaraton de 01:03:50, de Nelson Kipkogei Cherutich cu PB la 10 km de 28:49, de Benard Kitur cu PB la semimaratonul din Valencia de 1:00:59 si de Maureen Jepkoech Kiprono, castigatoarea maratonul de la Annecy de anul acesta cu timpul 2:40:15. Din Ukraina concureaza atleta Valentina Kiljarskaja, PB la cursa de 10 km de 34 de minute. Si-a confirmat prezenta la start si Zita Kacser din Ungaria, clasata in data de 10 septembrie 2017 pe locul 1 la proba de semimaraton de la a 32-a editie Wizz Air Budapest Half Marathon cu timpul 01:16:58. Sportiva are un PB la semimaraton de 1:15:15 obtinut la o cursa din Romania.

 

Pe langa atletii profesionisti confirmati, peste 1000 de sportivi amatori din toata tara sunt asteptati sa participe la cursele cronometrate 21km, 3 x 7km, 7 km  si la cursele gratuite – Crosul Boglar Champ de 3km si Cursa Copiilor.

 

Programul Semimaraton Zalau TenarisSilcotub  | 30 Septembrie

Toti concurentii care s-au inscris pe website-ul competitiei si au participarea validata sunt asteptati vineri si sambata sa isi ridice kit-urile de concurs. Inscrierile online s-au inchis dar in limita locurilor disponibile se vor mai putea face inscrieri suplimentare in acelasi interval cu cel al predarii pachetelor de start:

 

  • VINERI 29 septembrie intre orele 12:00 – 19:00 la Casa Municipala de Cultura Zalau (str. 22 Decembrie 1989 nr.3, vis-a-vis de Primarie)
  • SAMBATA 30 septembrie 2017, pe Platoul de marmura (zona ceas)

intre orele 07:30 – 09:00, cand se vor preda kiturile la semimaraton, stafeta 3 x 7 km si cros 7 km,

intre orele  09:15 – 12:00 cand se vor preda kiturile la Crosul Boglar Champ de 3 km si Crosul Copiilor

Pentru operativitate, concurentii sunt rugati sa aduca declaratiile pe proprie raspundere gata completate si semnate si sa le predea  organizatorilor la ridicarea kit-urilor de concurs. Declaratiile se pot descarca din sectiunea Info Curse de pe website (http://www.semimaratonzalau.ro/info-curse/) sau folosind link-urile urmatoare:

Declaratie pe proprie raspundere: http://bit.ly/2rZzRn3
Declaratie pentru cursa copiilor: http://bit.ly/2rZa3aK

 

Startul curselor se va da in Piata de Marmura langa Casa de Cultura, este programat la ora 10:00 pentru cursele cronometrate (21km, 3x7km, 7km) respectiv la ora 13:00 si 13:30 pentru cursele gratuite – Crosul Boglar Champ de 3km si Crosul Copiilor. Premierea celor 97 de castigatori va avea loc incepand cu ora 13:00 in aceeasi zona.

 

Atmosfera pe traseu

 

Locuitorii Zalaului si sustinatorii concurentilor sunt invitati in numar cat mai mare atat in zona de start cat si de-a lungul traseului sa ii incurajeze pe atleti. Spectatorii sunt incurajati sa aduca pancarte cu mesaje motivationale si sa se bucure impreuna cu sportivii de aceasta zi dedicata sportului si sanatatii prin miscare.

 

 

Trafic rutier restrictionat sambata 30 septembrie in zona Bulevardului Mihai Viteazu

 

Pentru o buna organizare si pentru a putea asigura securitatea concurentilor, accesul autovehiculelor  va fi restrictionat in prima parte a zilei in urmatoarele zone:

 

– Bulevardul Mihai Viteazu, pe ambele sensuri de mers, din zona magazinului Unicarm, pana in zona magazinului Silvania, in intervalul 8:00 – 15:00;

– Bulevardul Mihai Viteazu, pe ambele benzi ale sensului de urcare Gara – Centru, de la Benzinaria MOL (fara a afecta circulatia in sensul giratoriu), pana in zona magazinului Unicarm, in intervalul 9:30 – 13:00;

– Str. Gheorghe Lazar – doar portiunea de sens unic a acestei strazi, din zona magazinului Altana, pana la intersectia cu B-dul Mihai Viteazu, in intervalul 8:00 -15:00;

– Str. 9 Mai – doar portiunea de la intersectia cu Bulevardul Mihai Viteazu (zona Ceas), pana la Centrul de Cultura si Arta al Judetului Salaj, in intervalul 8:00 – 15:30.

De asemenea, pe durata desfășurării compețitiilor, se va blocha accesul în Bulevardul Mihai Viteazu de pe străzile Crișan, T. Vladimirescu, Simion Bărnuțiu, Păcii, Armoniei, Aleea Tineretului (cuprinsă între Bulevardul Mihai Viteazu și magazinul Kaufland), Ștrandului și General Dragalina,

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in ATLETISM