Connect with us

HANDBAL

Debut convingător în preliminarii pentru naţionala României de handbal feminin


Tricolorele au obţinut un succes categoric în faţa Austriei, în meciul de debut din cadrul preliminariilor pentru Campionatul European de anul viitor


La trei luni distanţă după ce a întâlnit reprezentativa Austriei, în barajul pentru calificarea la Campionatul Mondial, naţionala României de handbal feminin şi-a măsurat din nou forţele cu austriecele, în meciul de debut din preliminariile Campionatului European.

Să spunem că deşi în vară a avut viaţă grea cu reprezentativa austriacă, miercuri, 27 septembrie, tricolorele s-au aflat mereu la cârma partidei şi au arătat o poftă de joc mare. În primele minute, naţionala condusă de Herbert Muller a practicat acelaşi joc precum la baraj, om la om, în încercarea de a opri jucătoarele noastre să arunce. Acest lucru a pus-o puţin în dificultate şi pe Cristina Neagu.

Până la urmă, Austria nu a mai putut face faţă atacurilor României şi uşor-uşor, reprezentativa ţării noastre au început să capete un avantaj consistent pe tabelă. Până la pauză, România avea avantaj de şapte goluri.

Şi după revenirea de la cabine, jocul României a încântat publicul prezent în Sala Sporturilor “Traian” din Râmnicu Vâlcea, precum şi telespectatorii de acasă, iar pe parcursul actului secund, diferenţa a tot crescut. S-a terminat 36 – 25, după ce în ultimele 5 minute de joc, austricele au reuşit să reducă din handicap, cu 5 minute înainte de final, România avea avantaj de 13 goluri, scor 34 – 21.

Să spunem că în această partidă, pentru România a evoluat şi Ana Maria Dragut, care a avut o prestaţie bună, chiar dacă nu s-a remarcat în mod special pe tabela de marcaj. Jucătoarea celor de la HC Zalău a izbutit să înscrie un gol pentru tricolore.

Pentru naţionala României de handbal feminin urmează duminică, la Luso, o nouă partidă din cadrul preliminariilor pentru Campionatul European. Astfel, de la ora 17.00, ora României, naţionala noastră va da piept cu Portugalia.

Sursa foto: Prosport


România – Austria 36 – 25 (18 – 11)

România: Denisa Dedu, Yuliya Dumanska — Cristina Florianu (6), Cristina Neagu (5), Melinda Geiger (5), Valentina Ardean-Elisei (5), Gabriela Perianu (4), Laura Chiper (4), Andrada Cynthia Tomescu (2), Aneta Udriștioiu (1 gol), , Cristina Laslo (1), Crina Pintea (1), Mădălina Zamfirescu (1), Ana Maria Dragut (1), Andreea Pricopi), Ana Maria Popa. Selecționer: Ambrosio Martin

Austria: Petra Blazek — Sonja Frey (8), Patricia Kovacs (7), Mirela Dedic (4), Beate Scheffknecht (2), Romana Gerisch (2), Kristina Logvin (1), Josefine Huber (1), Claudia Wess, Ines Ivancok, Johanna Schindler, Miriam Schaupp, Nina Neidhart,. Selecționer: Herbert Muller


 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in HANDBAL