Connect with us

ARTE MARTIALE

CS Terra Kid Zalău revine în forță. Gruparea condusă de Remus Clițan a cucerit 14 medalii la Naţionale!


Rămas fără cea mare parte din sportivi după ce Călin Marincaş a decis să-şi facă propriul club de karate, CS Terra Kid Zalău nu a slăbit şi a reuşit la ediţia din acest an a Campionatul Naţional de Karate Tradiţional şi a Cupei României să termine pe treapta a doua a podiumului în clasamentul pe cluburi


În perioada 22 – 24 septembrie 2017 a avut loc la Brăila finala Campionatul Național de Karate Tradițional și totodată și cea de-a XXVI-a ediţie a Cupei României. Competiţia a reunit un număr de 243 de sportivi de la 30 de cluburi din întreaga ţară care au luptat pentru supremaţie în România la probele de kata, kumite, fuku-go şi enbu.

Delegaţia Clubului Sportiv Terra Kid Zalău a cuprins o listă de nume noi de sportive, dar toşi cei care au decis să se legitimize la clubul condus de Remus Cliţan sunt sportive valoroşi, drept urmare cei mai mulţi dintre cei care au participat la Campionatul Naţional de la Brăila au urcat pe podium.

Alături de deja cunoscuta publicului sălăjean, Iulia Cliţan, dar şi a lui Dan Poptelecan şi Szeri Roberta, din delegaţia clubului zălăuan condus de Remus Cliţan au mai făcut parte: Ana Popescu, Horaţiu Lixandru, Rareş Mayer, Ileana Benescu, Vlad Popescu şi Artur Poamă.

Pentru prima dată în aceasta formulă, sportivii au avut rezultate foarte bune, motiv pentru care merită felicitați pentru efortul depus și pentru sacrificiile făcute.

Cel mai bun sportiv din delegaţia CS Terra Kid Zalău la Naţionalele de la Brăila a fost Horaţiu Lixandru care a cucerit două titluri naţionale în probele de kataşi fuku go, dar şi trei medalii de argint în probele de kumite, enbu şi kumite echipe.

Cu patru medalii cucerite, Iulia Cliţan a fost performera clubului în întrecerile feminine. Iulia a cucerit două medalii de aur la kata individual şi kata echipe, dar şi două medalii de argint la enbu mixt și fuku go.

Tot cu 4 medalii s-a întors acasă şi Rareş Mayer. Chiar dacă nu a cucerit nicun titlu de campion naţional, Rareş a reuşit să-şi treacă în palmares două medalii de argint la enbu masculine şi kumite echipe, respective două de bronz, în probele de fuku go şi kata echipe.

Cu trei medalii şi-a îmbunătăţit palmaresul în urma campionatelor naţionale şi Ana Popescu care a reuşit să câştige două titluri naţionale la fuku go şi kumite, precum şi o medalie de argint la kata.

Dan Poptelecan, unul din sportivii care a făcut parte şi din vechea gardă a clubului, a cucerit două medalii de bronz la kumite individual şi la kata echipe, iar în proba de kumite a urcat pe treapta a doua a podiumului şi a cucerit medalia de argint.

Cu câte o medalie la gât s-au întors de la Brăila şi Ileana Benescu – aur în proba de kata echipe, respectiv Vlad Popescu – argint la enbu mixt. Ceilalţi doi sportivi din delegaţia clubului zălăuan, Szeri Roberta şi Arthur Poamă au obţinut clasări în imediata apropiere a podiumului, locul 5 la fuku go Roberta, respectiv locul 4 la enbu masculin, Arthur.

“Eu personal, dar şi colegii mei, pentru că eu vorbesc acum în numele <familiei> Clubului Sportiv Terra Kid Zalău, dorim să mulţumim tuturor persoanelor care ne-au susţinut, şi aici mă refer în primul rând la părinţii noştri şi la antrenorul Oliwer Dobre, dar şi la preşedintele clubului,  Remus Cliţan, căruia eu îi mulţumesc de două ori”, a afirmat cu zîmbetul pe buze Iulia Cliţan, cea mai veche sportivă a clubului din urbea de la poalele Meseşului.

La rândul său, preşedintele Remus Cliţan a dorit să mulţumească sportivilor pentru rezultatele obţinute, dar şi antrenorilor care se ocupă de pregătirea secţiei de karate, coordonatorul Oliwer Dobre, respectiv Cristian Duţă şi Iulia Cliţan, toţi antrenori certificaţi şi atestaţi.

 

Mai multe, în ediția ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 27 septembrie.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in ARTE MARTIALE