Connect with us

ATLETISM

Semimaratonul TenarisSilcotub, gata de start


Competiţia de la Zalău care propune premii în valoare de 5.000 de euro va debuta sâmbătă, 30 septembrie


Runners Club în parteneriat cu Primăria Municipiului Zalau şi cu sprijinul sponsorului oficial TenarisSilcotub organizează pe 30 septembrie concursul de alergare urbană Semimaraton Zalău. Evenimentul include 5 probe de concurs din care 3 tehnice, dedicate sportivilor amatori şi profesionişti – semimaratonul de 21 km, ştafetă 3×7 km, crosul de 7 km – şi 2 crosuri gratuite dedicate alergătorilor începători şi copiilor: Crosul Boglar Champ de 3 km şi crosul copiilor.

Evenimentul lansează oraşul Zalău în circuitul naţional al concursurilor de alergare cu profil tehnic şi continuă tradiţia TenarisSilcotub de a promova sanatatea prin mişcare în comuniţile în care activează, prin evenimente sportive. Premiile anunţate de organizatori la probele tehnice sunt de aproximativ 5000 de euro. Probe de concurs pentru toate gusturile, entertainment pe traseu, un kit de participare bogat şi o experienţă de neuitat îi aşteaptă pe alergătorii amatori şi profesionişti din toată ţara pe 30 septembrie la Zalău. Înscrierile la cele 5 probe de concurs se vor mai putea face în zilele premergătoare evenimentului, când se vor preda kit-urile de concurs, şi în limita locurilor disponibile.

Momentan, la proba principală, semimaratonul de 21 km, mai sunt doar 30 de locuri libere. La ştafeta 3 x 7 km sunt încurajaţi să se înscrie angajaţii din companiile sălăjene, deoarece este o probă ideala pentru a întări spiritul de echipă. La crosul de 7 km sunt aşteptaţi să participe toţi alergătorii care preferă cursele scurte.

Crosul de 3km este gratuit cu sprijinul Boglar Champ

Boglar Champ, compania sălăjeană şi unul dintre cei mai mari producători de ciuperci champignon din Romania s-a alăturat echipei de organizare şi susţine alergătorii de la proba de 3 km la care participarea a devenit gratuită. Toţi concurentii care s-au inscris la cursa de 3km şi au achitat deja taxa iniţială de participare în valoare de 20 de lei, sunt rugati să trimită un e-mail la office@runnersclub.ro şi să le comunice organizatorilor contul bancar în care doresc să li se returneze contribuţia de participare.

Premii în valoare de 5000 de euro la cursele tehnice 21km, 3 x 7km si 7km

Performanţa şi practicarea alergării sunt încurajate prin premiile semnificative pregătite concurenţilor de la probele tehnice (cronometrate). Organizatorii au suplimentat recent fondul de premiere anunţat iniţial şi au crescut valoarea premiilor la proba principală de concurs, semimaraton open şi categorii de vârstă. La ediţia 2017 SemimaratonZalău TenarisSilcotub se vor oferi premii în bani primilor 5 clasaţi, masculin şi feminin, la proba semimaraton, primilor 3 clasaţi, masculin şi feminin, la semimaraton categorii de vârsta 35-44, 45-54, 55-64, 65 + ani, primelor 3 echipe clasate la proba semimaraton ştafeta (feminin, masculin, mixt) şi primilor 3 concurenţi clasaţi, masculin şi feminin, la crosul de 7 km.

Premiile ediţiei 2017 Semimaraton Zalău TenarisSilcotub sunt următoarele:

Semimaraton (open F/M)  Loc 1: 1.500 lei, Loc  2: 1.200 lei, Loc 3: 900 lei, Loc 4:  600 lei, Loc 5: 300 lei

Semimaraton (categoria vârstă) Loc 1: 300 lei, Loc 2: 250 lei, Loc 3: 200 lei

Cros 5 km (open F/M) Loc 1: 300 lei, Loc 2: 200 lei, Loc 3: 100 lei

Ştafetă (open F/M/mixt) Loc 1: 900 lei, Loc 2: 600 lei, Loc 3 : 300 lei

Şi concurenţii de la cursele gratuite vor urca pe podium. Astfel, se vor face clasamente şi vor fi declaraţi câştigători ai probelor primii 3 concurenţi clasaţi, masculin şi feminin, la Crosul Boglar Champ de 3km şi primii 3 câştigători, băieţi şi fete, la fiecare categorie de vârstă: 4-6 ani, 7-8 ani, 9-10 ani şi 11-13 ani.

Kit-ul de participare la Semimaraton Zalău

TenarisSilcotub. În funcţie de probă, kit-ul de concurs va conţine un tricou tehnic oficial, numărul de concurs şi cip-ul de cronometrare care va fi lipsit pe spatele numărului (doar la probele tehnice), acces la punctele de alimentare, diploma de participare şi suveniruri din partea sponsorilor. Mult râvnita medalie va fi primită odată cu trecerea liniei de sosire. Programul complet al evenimentului precum şi alte detalii organizatorice vor fi comunicate în curând. Pentru cele mai proaspete noutăţi despre concurs, participanţii sunt invitati să urmărească secţiunea ştiri a website-ului www.semimaratonzalau.ro şi conturile de social media Facebook/ Instagram: Semimaraton Zalau.

Despre Semimaraton Zalău TenarisSilcotub: semimaratonzalau.ro

Semimaraton Zalău Tenaris Silcotub este un concurs de alergare urbană dedicat alergătorilor amatori şi profesionişti. Evenimentul lansează oraşul Zalău în circuitul naţional al concursurilor de alergare cu profil tehnic şi promovează la nivelul comunităţii locale sănătatea prin mişcare prin crosurile gratuite deschise alergătorilor de toate vârstele.

Despre Runners Club: runnersclub.ro

Runners Club este o asociaţie sportivă care promovează alergarea ca sport de masă prin evenimente sportive de amploare: concursuri de alergare, crosuri şi maratoane. Asociaţia organizează gratuit şi periodic sesiuni de alergare şi antrenament pentru alergătorii din Cluj-Napoca, şi acţiuni de educaţie sportivă menite să crească gradul de conştientizare al publicului larg asupra beneficiilor fizice şi psihice ale alergării.

Semimaraton Zalau Tenaris Silcotub Persoana de contact media:
Anca Berlo
anca@elfst.ro
+40730091232

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in ATLETISM