Connect with us

Ştiri din Sălaj

Un tren a deraiat de pe şine. Sute de călători au fost EVACUAŢI! Galerie FOTO şi VIDEO


Trenul InterRegio Iaşi – Timişoara a deraiat de pe şine la ieşirea din Gara Dej, sute de călători fiind evacuaţi. Din primele cercetări, se pare că incidentul s-a petrecut din cauză că s-a lărgit linia ferată. Pe acea porţiune de cale ferată circulă zilnic numeroase trenuri cu ruta Jibou – Dej – Cluj Napoca – Bucureşti. 


Trenul Inter Regio 1765 se deplasa dinspre Iași înspre Timișoara când, la aproximativ 400 de metri de gara din Dej, pasagerii au fost zdruncinați puternic și au simțit că trenul se înclină. Din motive încă necunoscute, mai multe vagoane au sărit de pe șine, iar mecanicul de locomotivă a oprit de urgență și a evacuat trenul.

Aproape 200 de călători s-au trezit  pe peronul Gării din Dej, cu zeci de bagaje după ei. Din fericire, nimeni nu a fost rănit, însă pasagerii au tras o sperietură groaznică. La fața locului au intervenit reprezentanți ai CFR, polițiști TF, dar și criminaliști din cadrul Poliției Municipiului Dej.

”S-a lărgit linia (n.r – șinele)”, crede mecanicul, însă cauzele exacte urmează să fie stabilite în urma unei anchete, scrie Dej24.ro

Trebuie spus că pe linia de tren afectată circulă numeroase trenuri pe relaţia Jibou – Dej, Jibou – Cluj-Napoca şi Jibou-Bucreşti.

În cele din urmă, după zeci de minute de nervi și așteptare, călătorii au fost urcați în alte trenuri și duși spre Cluj-Napoca, de acolo urmând să fie formată o nouă garnitură care să îi ducă la destinație.

Din păcate, o parte dintre ei urmau să schimbe alte trenuri, însă au pierdut ”legăturile” și își vor mai petrece ore bune și pe alte peroane.

 

„Traficul feroviar pe relația Dej Călători – Gherla se desfășoară normal la această oră, conform graficului din Mersul Trenurilor, în condițiile în care un tren a deraiat în cursul nopții la ieșirea din gara Dej.

Nicio persoană nu a fost rănită, cei aproximativ 200 de călători fiind preluați de trenul IR 1406 din stația Dej Călători până la Cluj, de unde și-au continuat călătoria cu un tren suplimentar – IR 12056 – pentru direcția Timișoara.

La fața locului se află reprezentanți ai Regionalei CF Cluj, Poliției TF și criminaliști din cadrul Poliției Municipiului Dej, cauzele deraierii urmând a fi stabilite de comisia care anchetează evenimentul.

Pentru repunerea trenului pe linie se va interveni cu un tren macara de 125 tf și cu un vagon ajutor. Circulația trenurilor pe relația Dej Călători – Gherla nu este afectată, traficul feroviar fiind operațional pe celelalte linii”, se precizează într-un comunicat de presă al CFR Infrastructură.

 

 

 

Sursa foto: Dej24.ro / CFR Infrastructură

Sursa video: Dej24.ro

230 Vizualizari
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj