Connect with us

Fără categorie

Oile lui Ghiţă Ciobanul din Sălaj sunt motivul unui denunţ penal la DNA împotriva ministrului Agriculturii


Ghiţă Ciobanul, care are o turmă de oi în judeţul Sălaj, la Firminiş, a făcut alături de un alt cioban, o plângere penală la DNA împotriva minitrului Agriculturii, pe motiv că fondurile europene sunt acordate preferenţial


Gheorghe Dănulețiu cunoscut drept Ghiță Ciobanul din reclame tv, a depus vineri o plângere la DNA împotriva ministrului Agriculturii, Petre Daea, și a reprezentanților Autorității Naționale Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), titraează Gazeta de Cluj.

Plângerea a fost întemeiată din cauză că Ministerul Agriculturii şi reprezentanţi ai Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) au acordat preferenţial fondurile europene.

Fermierii nu au oferit nume sau informaţii suplimentare, însă au spus că au prezentat celor de la DNA documente şi dovezi care să le susţină afirmaţiile, potrivit Digi24.

„Am venit să vedem poate aici ne găsim dreptatea, că peste tot pe unde am umblat, au fost multe vorbe şi mai puţine fapte. Este vorba despre cărţile de rase, despre berbecii care se vând şi multe alte lucruri. Este vorba despre bani europeni care ajung la unii dintre fermierii din România. Era un grup restrâns. Nu ştim câţi, suntem nişte oameni ca şi ceilalţi, suntem fermieri şi doar am venit să ne cerem drepturile”, a spus ciobanul Ghiţă Ciobanul în faţa sediului DNA.

Un alt fermier, Dan Petrescu, venit la DNA din Curtea de Argeş, a explicat, după ce a dat declaraţii în faţa procurorilor, că a fost sesizat şi ministrul Agriculturii cu privire la nemulţumirile lor, iar cel din urmă le-a promis că o să verifice situaţia.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea susține că cunoaște situația și a afirmat că vineri a avut o întâlnire la Ministerul Agriculturii cu cei doi ciobani.

„A depus și la mine o plângere. Eu sunt în legătură cu toți crescătorii de ovine din țară. Dar, întâmplător, astăzi a fost la mine la minister, am discutat aceste lucruri și suntem pe calea rezolvării problemelor pe care ei le ridică astfel încât toți să fie mulțumiți de activitatea pe care o desfășoară înțelegând aici câștigul pe care îl poate realiza. Eram extrem de mulțumiți astăzi, cel puțin așa s-au manifestat la momentul respectiv. Și spun au fost pentru că alături de Ghiță Ciobanul a fost și domnul Petrescu (Dan Petrescu, oier din Argeș n.r). Sunt oameni pe care eu îi respect foarte mult ca și pe toți crescătorii de ovine, îi ascult pe toți și încercăm ca împreună să facem cât mai bine pentru acest domeniu”, a afirmat Daea la Valea Călugărească acolo unde a participat la deschiderea celei de-a XVI-a ediții a Sărbătorii Vinului, potrivit agrointel.ro.

Trebuie spus că Ghiţă Ciobanul a avut o turmă de oi, pe care a ţinut-o ani buni în satul Firminiş din comuna Mirşid, şi nu de puţine ori, vedeta din reclamele tv a putut fi vătuă prin Zalău.

“La Târgu Mureş am făcut prima transhumanţă, în al doiela an am fost la Cluj. În al treilea an am ajuns până lângă Jibou. Apoi ne-am mutat la Mirşid, satul Firminiş. Şi de atunci până în ziua de astăzi tot acolo suntem”, povestea într-un interviu pentru Adevărul, Ghiţă Ciobanul.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole




 

 

 

 

More in Fără categorie