Connect with us

Feminin

Mirel Albon – selecţionerul naţionalei feminine: “România putea obţine mai mult din meciul cu Italia”


România a pierdut la limită partida cu Italia – formaţie din prima urnă valorică a fotbalului feminin – dar selecţionerul Mirel Albon a tras şi câteva concluzii pozitive după meciul de la Cluj-Napoca


Debut cu înfrângere pentru naţionala de fotbal feminin, care a pierdut la limită prima partidă din preliminariile Campionatului Mondial, cu Italia.

Partida de marţi seară, de la Cluj-Napoca a fost decisă de un autogol a lui Andreea Corduneanu, în minutul 77, după o eroare a defensivei “tricolorelor”.

România a avut mai multe momente bune, iar în prima repriză,  în minutul 41, Carp putea deschide scorul, dar portarul Italiei a fost la post. Pe final, Duşa putea restabili egalitatea, însă nu a fost suficient de precisă în faţa porţii adverse.

Partida s-a terminat cu victoria Italiei, scor 1 – 0, însă în acest joc, România a fost lipsită de două piese de bază, Ștefania Vătafu și, mai ales, căpitanul Florentina Olar-Spânu. Prima e accidentată, în timp ce Florentina a anunțat că e însărcinată!

“Puteam obține mai mult din această confruntare. Am început însă timorat jocul împotriva Italiei. Ne-am precipitat în multe momente. Am prins Italia decoperită în câteva rânduri și nu am știut să profităm, deși pregătisem asta. Știam punctele slabe ale adversarului, dar demarcările noastre, ultima pasă nu au funcționat. Asta pot spune că m-a nemulțumit. Mai ales că avem jucătoare cu experiență, cu sute de meciuri internaționale, care au mai jucat împotriva Italiei. Mă așteptam mai mult de la ele. Am decoperit multe lucruri bune, mai ales pe faza defensivă. Am fost mulțumit de determinarea fetelor, de spiritul lor de luptă, de spiritul lor de sacrificiu. Am insistat în pregătirea meciului pe aceste aspecte. Din prea multă determinare, insistând prea mult pe asta, am pierdut însă din calitatea jocului. În repriza a doua ne-am revenit și, în ciuda unei dominări a Italiei, nu cred că formația oaspete și-a creat mai multe ocazii decât noi”, a declarat selecţionerul Mirel Albon.

În această toamnă, România va mai juca trei partide în preliminarii. Pe 20 octombrie va întâlni în deplasare Belgia, iar pe 24 octombrie va evolua pe terenul Italiei. Ultimul  joc din acest an va fi pe 28 noiembrie, pe teren propriu cu Moldova.

România – Italia 0 – 1 (0 – 0)

A marcat: Andreea Corduneanu (77 – aut.)

România: 1.Părăluță – 15.Oprea, 5. Meluță, 6. Ficzay, 7. Giurgiu – 4. Bortan (C) – 2. Corduneanu, 22. Ciolacu, 18. Dușa, 10. Voicu – 9. Rus. Rezerve: 12. Kajtar, 14. Lunca, 16. Gorea, 17. Bâtea, 19. Sandu, 20. Herczeg, 21. Carp. Antrenor: Mirel Albon

252 Vizualizari
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Feminin