Connect with us

TENIS

Evoluţii bune, în capitală, pentru Eric Verdeş


Singurul sportiv sălăjean prezent la competiţia din Circuitul Naţional al Federaţiei Române de Tenis dotată cu trofeul “Cupa TCB” a avut un parcurs bun în capitală şi a fost convocat la trialul pentru stabilirea lotului naţional


Asociaţia Sportivă Tenis Club Bucureşti din capitală a găzduit de sâmbătă, 16 septembrie şi până marţi, 19 septembrie, ediţia din acest an a “Cupei TCB”, competiţie de categoria A rezervată categoriei de vârstă 14 ani (fete şi băieţi). La startul întrecerilor de simplu şi duble s-a însris şi zălăuanul Eric Verdeş, sportiv legitimat la Clubul Sportiv Municipal Zalău şi antrenat de Constantin Carp.

Pornit în competiţie din postură de favorit numărul 5 la câştigarea întrecerii de simplu, Eric a beneficiat de culoar liber în primul tur al tabloului principal de 64 de sportive, iar în turul secund a reuşit să se impună cu 2-0, pe seturi (6:1), (6:2), în faţa unui sportiv din judeţul Teleorman, Deian Alejandro Pană de la ACS Spartan Tenis Roşiori de Vede.

Calificat în primii 16 sportivi, Eric a avut o evoluţie bună şi în cel de-al doilea joc din capitală şi s-a impus cu acelaşi scor, 2-0 şi (6:1), (6:2) la seturi în faţa lui Carel Pieter Wessel de la CS Major Bucureşti. Din păcate pentru sportivul din Zalău, în meciul pentru un loc în semifinalele competiţiei l-a întâlnit pe favoritul numărul 2 al competiţiei, Alin Mihai Fătu de la AS Tenis Club Bucureşti, sportive în faţa căruia a pierdut în două seturi, (6:1), (6:4), şi a terminat competiţia pe locurile 5-6.

Eric Verdeş şi partenerul său s-au auto-depăşit la dublu

Tânăr şi ambiţios, Eric Verdeş s-a înscris în competiţia din capitală şi în proba de dublu unde şi l-a ales ca şi partener pe David Manu de la Asociaţia Tenis Club Sun Alba Iulia. Eric şi David nu au pornit în concurs din postură de favoriţi şi au jucat în primul joc de pe tabloul principal împotriva unui cuplu de la CS Dinamo Bucureşti format din Tudor Butuza şi Luca Yuki.

Chiar dacă s-au duelat cu un cuplu care se antrenează la acelaşi club şi care se cunosc bine, ardelenii au reuşit să se impună în faţa sportivilor din capitală cu un sec 2-0 (6:0), (6:1). În turul doi, pentru un loc în semifinale, Eric şi David s-au duelat cu favoriţii numărul 3, Andrei Gherasim (CS Tenis Prim Bucureşti) şi Florentin Scarlat (CSS Ploieşti), sportivi în faţa cărora au reuşit să se impună de o manieră categorică, cu scorul de 2-0, pe seturi (6:1), (6:1).

În semifinala competiţie, disputată marţi (n.r. ieri), la orele amiezii, Eric şi David au întâlnit favoriţii numărul 2, pe Darius Bălan (TC Stănică Craiova) şi Mihai Marin (CS Unirea Urlaţi). Ardelenii au intrat mai greu în joc şi au cedat primul set cu scorul de 6:2, dar au reuşit să treacă repede peste perioada mai puţin fastă şi au egalat situaţie pe seturi câştigând actul secund tot cu 6:2 şi au trimis meciul în decisiv.

În super tie-break, duelul la fileu a fost extreme de echilibrat şi, din păcate, acesta a fost adjudecat cu scorul de 13:11 de către Darius şi Mihai, astfel că Eric Verdeş şi David Manu au fost nevoiţi să se mulţumească cu prezenţa în penultimut act şi şansa de a lupta pentru un loc pe podium în finala mică.

“Eric Verdeş traversează o periodă bună. A înregistrat rezultate pozitive în ultimul timp, iar acest lucru este confirmat şi de convocarea sosită pe adresa clubului CSM Zalău în vederea participării sale la trialul pentru stabilirea lotului naţional la categoria sa de vârstă, trial care va avea loc în perioada 15-20 octombrie la Bucureşti”, ne-a dezvăluit Constantin Carp.

Pentru sportivii sălăjeni urmează la finalul acestei săptămâni Cupa de Toamnă, competiţie de casă organizată de RomTextil în parteneriat cu Primăria Municipiului Zalău. Potrivit antrenorului Constantin Carp, competiţia organizată sâmbătă 23 septembrie şi duminică 24 septembrie nu este trecută în calendarul official al Federaţiei Române de Tenis deoarece la această competiţie se doreşte să se acorde şansa de participare şi a sportivilor nelegitimaţi.

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in TENIS