Connect with us

FOTBAL

SPECIAL. Ajut-o pe Raluca să trăiască! Copila de 7 ani din Zalău suferă de leucemie şi are nevoie de bani pentru o operaţie în Italia


Soarta a fost destul de nemiloasă pentru familia Szilagyi-Birta, a cărei fetiţe a fost diagnosticată cu leucemie când avea doar doi anişori! Până la urmă, copila a ieşit biruitoare din această grea luptă, dar chiar înainte de a face primii paşi în clasa I, boala a reapărut, dar sub o altă formă. Astfel, în locul orelor din băncile Şcolii “Gheorghe Lazăr”, Raluca îşi umple timpul pe patul unei clinici din Cluj-Napoca şi unde urmează ture de chimioterapie, în aşteptarea unui transplant care să îi salveze viaţa


Din păcate, viaţa nu i-a dăruit o copilărie fericită zălăuancei Raluca Maria Szilagyi-Birta, la fel ca şi altor copii. Pe când avea doar doi ani, fetiţa a fost diagnosticată cu leucemie acută limfoblastică.

Singurul copil al familiei Szilagyi-Birta a fost obligat să schimbe locurile de joacă frumoase cu paturile spitalelor din Zalău şi Cluj-Napoca.

La doar doi anişori, Raluca a învins o dată boala!

Până la urmă, şansa i-a surâs sălăjencei, care s-a vindecat miraculos de această parşivă boală şi a ieşit câştigătoare din această grea luptă, după ce a urmat la o clinică din Cluj-Napoca mai multe şedinţe de chimioterapie.
Se părea că şi copilăria ei poate fi colorată în roz, astfel că părinţii ei au înscris-o la Grădiniţa cu program prelungit “Voinicel” din Zalău. Deşi trecusese peste un moment atât de greu, Raluca s-a integrat perfect în colectiv şi era fericită alături de colegi.
Acum un an, Domnul a făcut ca familia Szilagyi-Birta să se bucure de încă un copil, după ce în luna septembrie 2016 pe lume a venit micul George.

O nouă formă de leucemie a obligat fetiţa să schimbe bucuria şi emoţiile începerii clasei I cu orele de tratament chimioterapeutic din spital

Din păcate, bucuria şi împăcarea sufletească au dispărut din nou acum câteva luni, când Raluca a luat o nouă formă de cancer în sânge, este vorba despre leucemie acută mieloblastică, şi firavul corp a fost invadat de boală.
Acum, copila trebuie să urmeze din nou tratamente severe, dar şi o intervenţie chirurgicală pentru ca viaţa ei să revină din nou pe drumul cel bun.
În aceste condiţii, fetiţa este obligată să schimbe bucuria şi emoţiile începerii clasei I de la Şcoala Gimnazială “Gheorghe Lazăr” din Zalău cu orele de tratament chimioterapeutic de la Secția Oncologie al Clinicii Pediatrie II din Cluj-Napoca, acolo unde se află împreună de părinţii.
Sub permanenta atenţie a doctorului Gheorghe Popa – cel care la Cluj a fost supranumit îngerul salvator al copiilor Raluca a terminat deja prima cură de tratament. De câteva zile a început şi a doua şedinţă de chimioterapie, iar după a treia se poate pune problema unei operaţii de transplant.

Frăţiorul ei – în vârstă de doar un an – ar putea fi donatorul ideal

Sigur, doctorii şi părinţii fetei au discutat despre o inevitabilă operaţie, iar iniţial s-a pus problema unei intervenţii la Institutul Clinic Fundeni din capitală, unde operaţia se ridică la suma de 10.000 de euro, adică aproximativ 50.000 de lei.
Pentru ca şansele de reuşită a transplantului să fie cât mai mari, donatorul de celule stem a fost stabilit tocmai frăţiorul în vârstă de un an, cel care ar putea fi cel mai compatibil. Medicii din Bucureşti nu prea au fost de acord cu acest transplant, motivând că donatorul are o vârstă prea fragedă.

Şansa ei pentru o viaţă normal este un transplant la o clinică din Italia

Aşa a venit ideea unei operaţii în străinătate şi doctorii au recomandat că transplantul de celule stem s-ar putea realiza în Italia, la o clinică din capitala Roma, deşi pentru toate procedurile costurile vor va destul de mare.
Tocmai din acest motiv, rudele, prietenii şi apropiaţii au şi început să doneze bani pentru acoperirea sumei necesare. Datele problemei s-au schimbat după ce a venit o soluţie mai bună din Italia, dar şi costurile vor fi mult mai mari, iar pentru aceasta este nevoie de o mobilizare exemplară a tuturor oamenilor cu suflet mare.

“Raluca, o minune de copil. Redăm speranţa copilăriei”, grupul de pe Faceebok în care se pot face acţiuni caritabile

La fel ca şi în cazul tânărului Florin Răcoare – în conturile căruia s-au strâns peste 150.000 de euro în doar trei săptămâni – a fost înfiinţat un grup pe Facebook, intitulat “Impreuna pentru Raluca”, sub egida“Raluca, o minune de copil. Redăm speranţa copilăriei”.
Aici, vor fi derulate acţiuni caritabile, iar oamenii şi-a şi arătat disponibilitatea, astfel că – în doar câteva ore de la înfiinţare – grupul numără peste 3.500 de persoane.

Andreea Farcău – administratorul grupului – a scris şi câteva cuvinte de suflet, prin care oamenii să fie sensibilizaţi, precizând: “Dar din Dar se face Rai, iar noi – oamenii de rând – am arătat în multe cazuri că împreună putem face minuni. Haideţi să o ajutăm pe Raluca, să treacă peste încercarea vieţii ei şi să îi redăm bucuria copilăriei!”.

În final, să spunem că se lucrează la traducerea tuturor analizelor în italiană, iar în perioada următoare cei de la clinica din Roma vor comunica sumele pentru toate serviciile medicale oferite.
Până atunci, însă, cei care doresc să ajute familia cu bani, pot depune sume în lei sau euro, în conturile:

Cont RON: RO16 BTRL 0320 1201 M686 40XX
Cont EURO: RO60 BTRL EUR CRT0 0M68 64001
Banca: Banca Transilvania
Titular cont: Raul Szilagyi Birta

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in FOTBAL