Connect with us

Editorial

EDITORIAL. Aici este vorba despre adevăr şi dreptate, nu despre răzbunări personale sau articole comandate

 

Cititorii de presă în general, sau poate doar cei despre care se scrie în anumite publicaţii, au ajuns la concluzia că cei care aştern rândurile în paginile ziarelor fac acest lucru doar de dragul de a scrie,  sau fac acest lucru la comandă sau, de ce nu, pentru că în cazul celor despre care se scrie, semnatarul articolelor are ceva personal cu el sau pur şi simplu nu-i place faţa lui.

Cu astfel de situaţii am început să mă întâlnesc tot mai des, iar acest lucru se întâmplă în special de când am început publicarea editorialelor în săptămânalul Sportul Sălăjean. Dacă în trecut eram acuzat că sunt împotriva anumitor ramuri de sport doar din cauza faptului că am scris adevărul şi am prezentat modul în care s-au obţinut anumite performanţe sportive şi nu le-am prezentat tocmai aşa cum îmi erau povestite de anumiţi antrenori, iar altă dată am fost apostrofat chiar de sportivi tot pentru  astfel de situaţii, mai nou am început să fiu luat la întrebări de sportivi şi oameni care se implică mai mult sau mai puţin în sport pentru faptul că nu încetez la a cere lămuriri asupra unor situaţii care s-au petrecut în sport.

Răspunsul pentru toţi cei care cred că am ceva personal cu “X”, “Y” sau “Z” este unul simplu: Nu am nimic cu nimeni, tot ceea ce-mi doresc este să încerc să lămuresc anumite aspecte la care cititorii aşteaptă răspunsuri.

Nu am nimic împotriva echipei de volei care a devenit anul acesta campioană naţională, dar încă aştept explicaţiile privind episodul Bosnia, explicaţii şi măsuri pe care primarul Ionel Ciunt a promis că o să le ofere după încheierea ediţiei de campionat 2016/2017. Nu am nimic nici împotriva celor care s-au implicat în finanţarea echipei de fotbal FC Zalău, şi nu am nimic nici cu omul care “pipa” ţigarete pe terenul de joc în timpul antrenamentelor, dar este ciudat faptul că s-a oprit finanţarea acestei echipe pentru neîndeplinirea unui obiectiv din sezonul 2015/2016.

Dacă obiectivul nu a fost îndeplinit în acel sezon, de ce s-a continuat finanţarea în sezonul 2016/2017 şi s-a stopat doar din acest sezon? Oare care este adevărata greşeală şi care este cea mai mare? S-a greşit în 2016 când s-a aprobat finanţarea pentru sezonul 2016/2017? Dacă s-a greşit atunci, oare cine o să returneze banii care au fost alocaţi illegal? S-a greşit în 2017 în momentul în care s-a oprit finanţarea? Dacă s-a greşit acum, atunci cine va fi tras la răspundere pentru faptul că judeţul Sălaj a rămas fără echipă de fotbal la nivelul ligilor superioare?

Aceste întrebări rămân în gândul multor citirori din judeţ şi sunt exprimate de mine nu pentru că am ceva personal cu cineva, sunt exprimate pentru că, probabil, sunt unul din puţinii oameni care fac presă în Sălaj şi au curajul să le exprime.

Nu mă cred mare jurnalist. Nici nu sunt! Sunt doar un om care am ajuns să scriu presă pentru că nu am acceptat niciodată nedreptatea. Nu am încercat să trisez şi să fur niciodată. Am încercat mereu să câştig cinstit şi să lupt pentru dreptate şi adevăr. Nu am încercat să mă compar cu nimeni, în special cu nume mari din sport, aşa cum fac anumiţi oameni.

Personal am reuşit să ajung de câteva ori în vârful piramidei, alteori nu. Este greu pentru mulţi să înţeleagă acest lucru, dar cel mai greu este pentru anumite persoane să-şi asume greşelile. Cu siguranţă şi eu am făcut greşeli în viaţă şi cu siguranţă voi mai greşi, dar mi-am asumat şi o să-mi asum greşelile. Că am greşit uneori nu spun nu, dar nu mai încercaţi oameni buni să jigniţi şi mai ales nu încercaţi să vă ascundeţi greşelile făcând comparaţii cu “X” sau cu “Y” când este diferenţă precum între cer şi pământ între voi şi oamenii sau performanţele cu care vă comparaţi voi.

Acestea fiind spuse vă invit să punem toţi umărul pentru a face lucrurile să funcţioneze şi să nu mai ascundem mizeria sub preş. Hai să luptăm cu toţii împreună pentru a face ca adevăraţii performeri ai Sălajului să obţină în continuare performanţe tot mai bune pe căi cinstite şi într-o transparenţă totală, fără a pune beţe în roate publicaţiilor care nu ne sunt pe plac din “X” motive. AVIZ AMATORILOR!!!

72 Vizualizari
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Editorial