Connect with us

HANDBAL

HC Zalău vrea prima victorie din deplasare. PROGRAMUL etapei a III-a


După prima victorie de pe teren propriu, gruparea de sub Meseş speră să reuşească să “spargă gheaţa” şi în deplasare, pe terenul nou-promovatei Rapid


Vineri, ora 16:30, Sala “Rapid” din Bucureşti: 

Rapid Bucureşti – HC Zalău

Din Liga Naţională de handbal feminin, care din acest sezon se numeşte Liga Floriilor s-au scurs deja două etape, HC Zalău reuşind prima victorie în runda de la finele săptămânii trecute. În partida de pe teren propriu cu Măgura Cisnădie, gruparea de sub Meseş s-a impus dramatic, cu 28 – 27, marcând golul victoriei în ultimele secunde, dintr-o aruncare de la 7 m.

După prima victorie pe teren propriu, HC Zalău vrea să “spargă gheaţa” şi în deplasare şi îşi propune să se întoarcă cu toate cele 3 punct de pe terenul celor de la Rapid Bucureşti. Gruparea de sub Meseş are în faţă o echipă nou-promovat, care în ultimele sezoane a fost fie prin prima ligă, fie în eşalonul secund. Promovată în vară, după ce a câştigat seria din Divizia A , Rapid USL Metro Bucureşti îşi propune în acest sezon să nu mai aibă emoţii cu retrogradare. Trupa pregătită de Vasile Mărgulescu a arătat că are potenţial şi deja a bifat o victorie în primele două meciuri, reuşind să câştige partida din prima etapă cu cealaltă nou-promovată – CSM Slatina. Sâmbătă, bucureştencele au jucat la Cluj, dar nu au avut nicio şansă şi au pierdut la o diferenţă de opt goluri. Însă, Rapid Bucureşti îşi pune mari speranţe în meciurile de pe teren propriu, acolo unde are parte şi de o susţinere importantă din partea fanilor.

Şi la nivel de lot, pentru o nou-promovată, Rapid arată bine, iar sub comanda lui Mărgulescu se mai află câteva jucătoare cu experienţă, iar capul listei ar fi “veterana” Alina Dobrin şi continuând cu Andreea Cruceanu, Cristian Niculae sau portarul din Serbia Kristina Graovac. Zilele trecute, Rapid a reuşit să o transfere şi pe Andreea Popa, liderul naţionalei U 18, astfel că bucureştencele se anunţă o “nucă tare” pe teren propriu, iar tehnicianul îşi doreşte să construiască o echipă competitivă.

Având în vedere că HC Zalău a fost medaliată cu bronz în sezonul trecut, gruparea de sub Meseş este favorită înaintea jocului de vineri şi speră să se întoarcă cu prima victorie din deplasare, de la Bucureşti.

Însă, de la ultima deplasare de la Rapid, de acum un an şi jumătate, gruaprea de sub Meseş nu are amintiri prea plăcute după ce a pierdut la scor, 28 – 21, la capătul unui sezon în care Rapid a retrogradat.

Partida dintre Rapid USL Metro Bucureşti şi HC Zalău se dispută vineri, de la ora 16.30 şi va fi arbitrată de o brigadă din Caraş Severin formată din Dorel Gurbina şi Emilian Stanciu, în timp ce observator din partea FRH a fost delegat Ştefan Ciurea din Dolj.

Să mai spunem că după etapa de la finele săptămânii, Liga Naţională se va întrerupe pentru 3 săptămâni, datorită unei acţiuni a echipei naţionale, următoarea etapă fiind programată pe 7 octombrie.

Programul etapei a III-a din Liga Florilor:

Rapid USL Metrou Bucureşti – HC Zalău – sâmbătă, ora 11.00 – TVR2

CSM Roman – Danubius Galaţi – sâmbătă, ora 11.00

CSM Bistriţa – HCM Rm. Vâlcea  – sâmbătă, ora 12.00

HCM Slobozia – Dunărea Brăila – sâmbătă, ora 16.00 – TVR 2

Corona Braşov – “U” Cluj – sâmbătă, ora 20.00 – Digi, Dolce

SCM Craiova – CSM Slatina – duminică, ora 11.00 – TVR 2

Măgura Cisnădie – CSM Bucureşti – luni, ora 19.00 – Digi, Dolce

Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in HANDBAL