Connect with us

FOTBAL

Campioana, decisivă după pauză în derby-ul cu Cetatea Buciumi. GALERIE FOTO şi VIDEO


Dumbrava Gîlgău şi-a continuat forma bună şi a ajuns la trei succese consecutive. Ultima a fost obţinută în faţa unui adversar incomod, care s-a predat greu pe Gâlgău Arena. Drumul spre victorie a fost deschis de “euro-golul” lui Viorel Ionaşcu


Având în vedere că ambele echipe veneau după două victorii, confruntarea dintre Dumbrava Gîlgău şi Cetatea Buciumi a fost şi un derby al etapei a III-a. Conştienţi că şansele obţinerii unui rezultat pozitiv pe terenul campioanei sunt destul de mici, elevii lui Dan Lucaciu s-au grupat în apărare şi în prima repriză au reuşit să le “strice” jocul adversarilor.

Având de înfruntat o apărare exactă, Dumbrava şi-a trecut în cont puţine ocazii în prima repriză, iar la vestiare s-a intrat cu un scor “alb”. La reluare, defensiva adversarilor a început să cedeze, iar din minutul 51, gazdele au preluat conducerea după un şut perfect a lui Viorel Ionaşcu de la 25 m, care s-a oprit direct în vinclu porţii lui Rareş Nicoară. Din acel moment, jocul a devenit mai deschis, iar ocaziile au început să apară la poarta echipei din Buciumi.

Campioana a avut şi două bări prin Flaviu Bărnuţiu şi Alexandru Pop, dar a reuşit în cele din urmă să îşi mărească avantajul, în minutul 66. Răzvan Sabou a centrat în forţă în faţa porţii adverse, de unde Lucian Goia a marcat în proprie poartă, în încercarea de a respinge balonul.

La 2 – 0, zarurile erau aruncate, iar Cetata  Buciumi a ieşit mai mult la joc. În aceste condiţii au apărut şi spaţiile, dar până la final nu s-a mai marcat, iar Dumbrava Gîlgău a obţinut a treia victorie consecutivă şi a rămas cu maxim de puncte.

“De când jucăm cu Cetatea Buciumi, adversarii doar se apără. Nu ştiu să fi ajuns de vreo trei-patru ori în careul nostru. Este greu să desfaci o apărare bine organizată, dar până la urmă am reuşit să marcăm rapid în debutul reprizei secunde şi ne-am făcut jocul mai uşor. Nu a fost un joc foarte strălucit din partea noastră, dar cel mai important este că am obţinut cele 3 puncte. Toate meciurile trebuie tratate cu seriozitate fiindcă va fi un campionat disputat, cu trei, chiar patru echipe care se luptă la primul loc”, a declarat Marius Paşca, antrenorul campioanei.


Dumbrava Gîlgău – Cetatea Buciumi 2 – 0 (0 – 0)

Au marcat: Viorel Ionaşcu (‘51) şi Lucian Goia (‘66 – aut.)

Dumbrava: Cristian Man – Samuel Lingurar, Răzvan Criste, Marius Cheţa (cpt.), Vlad Negrean – Răzvan Sabou, Flaviu Bărnuţiu, Viorel Ionaşcu, Daniel Supuran (‘55 Victor Cheţa) – Adrian Călăcean şi Alexandru Pop. Rezerve: Mihai Lung – Alin Mierea, Dragoş Covaci, Costel Chira, Sergiu Korozsi şi Cristian Unguruşan. Delegat: Viorel Ilieş. Manager: Marius Paşca

Cetatea: Rareş Nicoară – Paul Coste, Vlad Ţiriac (‘57 Sergiu Pop), Lucian Goia, Răzvan Nicorici (cpt.) -Ştefan Nicoară (‘46 Bogdan Crişan), Bogdan Lazăr (‘67 Pavel Muste), Natanael Ciupe (‘63 Raul Zdroba), George Marian – Filip Ciupe şi Răzvan Lazăr (‘76 Cosmin Lemeni). Rezervă: Raul Holhoş. Antrenor: Dan Lucaciu. Conducător: Ioan Eugen Lazăr

Au arbitrat: la centru: Ioan Păuşan (Crişeni), asistenţi: Ştefan Bîrjac (Păuşa) şi Alin Lazăr (Tihău)

Observator AJF: Ioan Vincze (Jibou)

Jucătorul meciului: VIOREL IONAŞCU


 

62 Vizualizari
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL