Connect with us

TENIS

Cornel Florean s-a impus la “Gentlemen’s Tennis Cup”


Tenismenul sălăjean de la CSM Zalău a avut o prestaţie foarte bună în cadrul turneului internaţional de la Oneşti şi a câştigat marele trofeu, după ce în finală a reuşit să îl învingă pe Nemeth Csaba, tenismen cu care a avut dueluri încinse în ultima perioadă


Sălăjeanul Cornel Florean este fără doar şi poate cel mai bun tenismen al judeţului la categoria sa de vârstă şi chiar din ţară, având în vedere că sportivul de la CSM Zalău ocupă primul loc în clasamentul general al Federaţiei Române de Tenis, la categoria +50 de ani. La finele săptămânii a avut loc şi “Gentlemen’s Tennis Cup”, competiţie internaţională.

Competiţia a fost grupată pe opt categorii de vârstă, +35, +40, +45, +50, +55, +60, +65 şi +70. La +50 de ani a participat şi Cornel Florean, care a fost şi principalul favorit al competiţiei, în timp ce Nemeth Csaba a fost favoritul numărul 2.

Să spunem că această competiţie a fost una internaţională, de gradul 3, în rândul veteranilor. La +50 au fost înscrişi opt sportivi, însă competiţia a fost dominată de Cornel Florean şi Nemeth Csaba. Cei doi şi-au dat “întâlnire” în finală, acolo unde s-au duelat şi la ediţia precedentă, câştig de cauză având sălăjeanul.

Să spunem că cei doi s-au întâlnit ultima dată la Cupa “Municipiului” Zalău, în finală. La turneul de la poalele Meseşului, Nemeth Csaba s-a impus, iar astfel, Florean căuta să “răzbune” acel eşec.

Totuşi, partida din ultimul act a început destul de greu şi a cedat primul set, scor 2 – 6 în faţa lui Nemeth. Din fericire pentru el, Cornel Florean şi-a revenit la timp şi în următoarele două seturi a jucat un tenis foarte bun şi de calitate. În setul al doilea, sălăjeanul s-a impus cu 6 – 3, în timp ce setul decisiv şi l-a adjudecat după ce a trecut de Nemeth Csaba cu 6 – 4.

Astfel, Cornel Florean reuşeşte să îşi apere titlul cucerit anul trecut la “Gentlemen’s Tennis Cup”, dar şi să cucerească al patrulea turneu din acest an, după succesele de la Circuitul Naţional FRT – Trofeul Cetatea de Scaun, Campionatul Naţional pe Echipe Seniori/Superseniori şi Altius Tennis Cup.

De asemenea, după acest succes, Cornel Florean rămâne în continuare pe locul 1 în ţară, în clasamentul general al categoriei +50.

La această competiţie, Sălajul a mai fost reprezentat de doi sportivi. Este vorba despre Petru Bologa şi Lidia Angelescu. Dacă primul a concurat la +70 de ani, deşi are aproape 80, cea din urmă abia de câteva luni a început să practice acest sport şi “Gentlemen’s Tennis Cup” a fost abia a doua competiţie la care a participat, ea luând startul la singura categorie feminină din concurs.

Din păcate, Petru Bologa nu a reuşit să treacă de calificări, în timp ce Lidia Angelescu s-a clasat pe locul 3. Totuşi, participarea la un turneu de o asemenea anvergură nu poate decât să le dea încredere pentru viitor. r

23 Vizualizari
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in TENIS