Connect with us

BOX

Cinci medalii din cinci posibile la Naţionalele de box feminin pentru pugilistele sălăjene


Pugilistele de la Clubul Sportiv Municipal Zalău au îmbunătăţit zestrea de medalii a grupării de la poalele Meseşului cu cinci medalii după ce au participat la ediţia din acest an a Campionatelor Naţionale de Box


Nobila artă a mai adus de curând sportului sălăjean un număr de cinci medalii. Cu câteva zile în urmă, pe litoralul Mării Negre, mai exact în Sala de Box a Asoiciaţiei Sportice Callatis Daewoo Box Club Mangalia s-au desfăşurat întrecerile din cadrul Campionatului Naţional de Box feminin, competiţie ce s-a adresat categoriilor de vârstă junioare, tineret şi senioare.

La startul întrecerilor s-au aliniat cele mai bune pugiliste din România, iar printre competitoarele care s-au încumetat să se înscrie la ediţia din acest an a naşionalelor s-au regăsit şi cinci sportive de la Clubul Sportiv Muncipal Zalău, club condus de către Silviu Mureşan care ocupă şi funcţia de vicepreşedinte al Federaţiei Române de Box.

Antrenate de maeştrii Ioan Popa şi Ioan Dragoş, sportivele din urbea de la poalele Meseşului au avut evoluţi bune în cadrul galelor disputate pe litoral, dar în acelaşi timp trebuie precizat faptul că unele dintre ele au avut şi şansă. Trecând peste aceste aspecte trebuie apreciat faptul că, toate cele cinci sportive s-au întors acasă medaliate.

“Argint” Naţional pentru Andreea Ciupe

Cea mai strălucitoare medalie cucerită de o sportivă de la CSM Zalău a fost obţinută de Andreea Ciupe care a urcat pe treapta a II-a a podiumului de premiere şi şi-a trecut în palmares medalia de argint şi titlul de vicecampioană naţională la categoria de vârstă tineret. Tot în cadrul categoriei de vârstă tineret a urcat în ring şi Andreea Sav care a cucerit medalia de bronz în limitele categoriei de greutate 48 kg.

CSM Zalău are trei junioare de “bronz”

Cele mai tinere sportive de la CSM Zalău prezente în competiţia de la Mangalia au fost junioarele Ramona Bulz (cat.46 kg), Andrea Varga (cat.48 kg) şi Dorina Cheţe (cat.75 kg).

Din păcate pentru cele trei sportive, niciuna dintre ele nu a reuşit să treacă de semifinalele ediţiei din acest an pentru a face pasul spre finala categoriei de greutate la care au boxat, dar cu toate acestea au intrat în posesia medaliilor de bronz , performanţe de care antrenorii sportivelor sunt mândrii, mai ales că pregătirea a fost efectuată în perioada de vacanţă, perioadă în care este mai greu să aduci copiii în sălile de antrenament având în vedere că majoritatea părinţilor îşi trimit copiii pe perioada verii în mediul rural.

“Nu a fost o competiţie foarte populată, dar cei care au venit la Campionatul Naţional au adus sportive de calitate. Au fost meciuri bune şi echilibrate. Ne bucurăm că am reuşit să ne întoarcem acasă cu cinci medalii din tot atâtea posibile. Sperăm să obţinem rezultate bune şi în competiţiile care urmează şi sportivii noştri să-şi îndeplinească obiectivele propuse” – a afirmat maestrul Ioan Dragoş, unul din cei doi tehnicieni ai secţiei de box de la Clubul Sportiv Municipal Zalău.

Sursa foto: facebook Andreea Ciupe

37 Vizualizari
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in BOX