Connect with us

Ştiri din Sălaj

Sălăjean prins în timp ce făcea trafic cu 13 migranți minori


Recent, un grup de 24 de migranți sirieni și irakieni care intenționau să treacă ilegal frontiera, călăuziți de un sălăjean au fost depistați de polițiștii de frontieră de la Nădlac, printre ei se aflau și 13 minori cu vârsta cuprinsă între 2 și 16 ani


Un sălăjean a fost depistat de polițiștii de frontieră, recent, când călăuzea un grup de migranți care voiau să iasă ilegal din țară.

Polițiștii au observat, în jurul orei 24.00, pe sensul de mers dinspre autostrada A1 înspre orașul Nădlac, o autoutilitară marca Mercedes Vito.

Având suspiciuni cu privire la marfa transportată, polițiștii de frontieră au oprit autoutilitara și i-au cerut șoferului să se legitimeze.

Acesta este  Nicolae F., în vârstă de 37 de ani, din județul Sălaj, iar în interiorul autoutilitarei polițiștii au descoperit 24 de cetățeni străini. Cu ocazia verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetățeni sirieni și irakieni, opt bărbați, trei femei și 13 minori, adulții având vârste cuprinse între 18 și 75 de ani, iar minorii între 2 și 16 de ani, majoritatea fiind solicitanți de azil în România.

La cercetări s-a stabilit că solicitanții de azil intenționau să treacă ilegal frontiera pentru a ajunge într-o țară din Spațiul Schengen.

Polițiștii de frontieră au întocmit migranților lucrare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar călăuzei sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

34 Vizualizari
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj