Connect with us

FOTBAL

Ibrahim Jamilu a părăsit fotbalul sălăjean


După  3 ani pe meleagurile sălăjene, unde a evoluat la FC Zalău şi CS Barcău Nuşfalău, nigerianul a ajuns tocmai în Moldova, la Bucovina Rădăuţi


În vara anului 2014, FC Zalău încerca să dea lovitura prin transferul a doi jucători nigerieni, Benjamin Kuku şi Ibrahim Jamilu, cei care au fost aduşi de la Progresul Pecica, din Liga a IV-a Arad. Ambii fotbalişti s-au integrat foarte bine la Zalău, iar după doar un an de zile, Benjamin Kuku a prins un transfer în Liga 1, la ASA Tg. Mureş.

Jamilu a rămas tot la FC Zalău până la finalul anului 2016, când antrenorul Constantin Olariu nu a mai avut nevoie de serviciile sale. Rămas fără echipă, Ibrahim Jamilu a ajuns  în Liga a IV-a, la CS Barcău Nuşfalău, formaţie care l-a primit cu multă căldură, iar oficialii echipei i-au asigurat şi cazarea la Stadionul “Nicolae Mandel”.

În tricoul echipei din Nuşfalău, acesta a făcut un retur foarte bun în Liga a IV-a, în care a înscris multe goluri, dar echipa s-a clasat abia pe locul 5.

“La Nuşfalău a fost o perioadă foarte frumoasă. Am întâlnit oameni cu caractare, care s-au comportat exemplar şi am un respect pentru ei”, a spus Jamilu.

În această vară, mijlocaşul a dorit să revină în Liga a III-a, astfel că a susţinut probe de joc tocmai în Moldova, la Bucovina Rădăuţi. Oficialii nou-promovatei l-au dorit în lot pe nigerian, iar în aceste condiţii, Ibrahim Jamilu a plecat din fotbalul sălăjean.

“În cei trei ani în care am stat în Sălaj m-am simţit foarte bine. Mi-am făcut mulţi prieteni cu care am rămas în relaţii bune şi oricând o să revin cu plăcere la Zalău sau la Nuşfalău. Poate pe viitor, voi mai juca în Sălaj, dar acum vreau să evoluez la un nivel mai înalt şi am ales să vin la Bucovina Rădăuţi. Este o echipă nou-promovată, care oferă condiţii bune, poate chiar şi mai bune decât au fost cele de la FC Zalău”, ne-a dezvăluit Ibrahim Jamilu.

Ajuns în Moldova, fostul jucător de la FC Zalău se află mai aproape de bunul său prieten Benjamin Kuku, cel care evoluează în Liga 1 la FC Botoşani. “Acum ne întâlinm mai des, iar eu am fost la toate meciurile de acasă ale Botoşaniului”, a mai spus nigerianul, care nu a uitat că FC Zalău a fost prima echipă dintr-o ligă superioară pentru care a evoluat în România.

“Îmi pare rău că FC Zalău nu mai există, dar nu cunosc cauzele pentru care s-a ajuns aici. Ştiu că domnul Ioan Morar a iubit foarte mult fotbalul şi această echipă şi nu trebuia să ajungă aici”, a încheiat Ibrahim Jamilu.

44 Vizualizari
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL