Connect with us

TENIS

Andreea Peczer şi Oana Flonta, pe podium la “Aegon Tennis Cup”


Cele două tenismene de la CSM Zalău au avut o comportare excelentă la competiţia desfăşurată în Cluj-Napoca, clasându-se pe locurile 3, la categoriile lor de vârstă


La “Aegon Tennis Cup” de la Cluj-Napoca, categoria cu rezultatele cele mai surprinzătoare a fost cea a fetelor de 14 ani, întrecere la startul căreia s-a aliniat şi Andreea Peczer de la CSM Zalău.Din cele patru favorite la câştigarea turneului, doar zălăuanca a reuşit să se califice în semifinalele întrecerii, dar din păcate chiar dacă a scăpat de favorite nu a reuşit să intre în posesia marelui trofeu şi a fost nevoită să se mulţumească cu locul al III-lea.

Intrată în competiţie ca şi favorită numărul 3, Andreea a beneficiat de culoar liber în primul tur de pe tabloul principal, iar în sferturile de finală a reuşit o victorie clară, scor (6:3), (6:0), în faţa localnicei Ioana Abrudan. În semifinalele turneului, eleva lui Constantin Carp s-a duelat cu marea surpriză a turneului, Alexia Mărginean de la TC Sun Alba, sportivă în faţa căreia s-a înclinat cu un simetric (6:2), (6:2), iar după victoria în faţa sălăjencei noastre a reuşit să mai bifeze o victorie şi să intre în posesia trofeului competiţiei.

Oana Flonta a ratat dramatic accesul în ultimul act

Una dintre cele mai „populate” categorii a turneului de la Cluj-Napoca a fost cea a fetelor de 12 ani, categorie la startul căreia s-au aliniat două sportive din Sălaj, Oana Flonta de la CSM Zalău (favorită numărul 3), respectiv Bianca Ilieş de la Palatul Copiilor.

Din păcate, Bianca Ilieş a avut ghinion şi a întâlnit-o în primul tur pe una din principalele favorite, Nora Mitrea-Gerocz de la Winners Cluj-Napoca, sportivă în faţa căreia a cedat cu (6:3), (6:0). Cea de-a doua sălăjeancă intrată în concurs, Oana Flonta de la CSM Zalău a avut un parcurs aproape perfect şi a fost aproape la un pas de marea finală, dar ceva s-a întâmplat şi a ratat inexplicabil ultimul act al întrecerii.

După ce a beneficiat de tur liber în prima fază a întrecerii, în sferturile de finală ale categoriei a trecut fără nicio emoţie, scor (6:0), (6:0), de Alexia Felecan de la Winners Cluj.

În semifinală, eleva lui Constantin Carp a început bine partida şi a reuşit să-şi treacă în cont primul act cu scorul de 6:1, iar evoluţia sa a fost excelentă şi în setul al doilea, dar numai până la un anumit punct. Zălăuanca a condus în setrul secund cu 5:1 şi a avut minge de meci, dar a ratat şansa de a încheia partida şi adversara sa, Anamaria Oana de la CSU Târgu Mureş a revenit spectaculos şi a egalat situaţia la seturi după ce a câştigat actul cu 7:5!? După ce s-a văzut egalată, Oana Flonta nu a mai avut replică în faţa adversarei şi a cedat setul decisiv cu 6:1, dar a terminat concursul pe locul 3.

40 Vizualizari
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in TENIS