Connect with us

HANDBAL

HC Zalău, la prima înfăţişare în faţa fanilor în acest sezon


După o înfrângere la Roman, gruparea de sub Meseş speră să obţină primul succes din acest sezon pe teren propriu. Adversara este una incomodă – Măgura Cisnădie – care în vară a reuşit o serie de transferuri spectaculoase


HC Zalău a început noua ediţie de campionat cu o înfrângere la Roman, acolo unde zălăuancele au practicat pe alocuri un joc bun. Echipa antrenată de Gheorghe Tadici a fost în avantaj în mai multe rânduri în prima repriză, dar greşelile pe faza de atac au costat, mai ales în actul secund, când moldovencele s-au desprins decisiv şi s-au impus cu 26 – 23. Cu toate acestea, gruparea de sub Meseş s-a întors optimistă de la Roman şi are speranţe că poate face un sezon bun în Liga Naţională şi se poate bate din nou la primele locuri, mai ales că nucleul de jucătoare este acelaşi ca şi în stagiunea trecută.

Gruparea de sub Meseş are ocazia să obţină prima victorie din acest sezon, la primul meci de pe teren propriu, care va avea loc sâmbătă, de la ora 13.45, cu Măgura Cisnădie.

Până în sezonul trecut, un meci la Zalău cu echipa din Cisnădie era la discreţia zălăuancelor, care  au câştigat de fiecare dată la scor, 24 – 19 în 2016 şi  32 – 25 în urmă cu doi ani. De data aceasta, jocul de sâmbătă trebuie tratat la modul cel mai serios, având în vedere că gruparea antrenată de Alexandru Weber a trecut la un alt nivel şi nu mai are ca şi obiectiv salvarea de la retrogradare.

Formaţia din judeţul Sibiu a reuşit o serie de transferuri importante, jucătoare cu selecţii la echipele naţionale şi cu jocuri în cupele europene. Este vorba de  Deonise Fachinello (Odense), Mariana Costa (Nykobing), Larissa Araujo (Erd), Ivana Bozovic (MKS Selgros Lublin), Mirela Paşca (SCM Craiova), dar şi Dana Crap (CSM Bistriţa). Şi rezultatele din partidele de verificare au fost convingătoare, iar Măgura Cisnădie şi-a trecut în cont victorii cu Dunărea Brăila sau Corona Braşov.

Cu toate acestea, HC Zalău pare să fie favorită, mai ales că joacă pe teren propriu, unde în sezonul trecut doar CSM Bucureşti a reuşit să plece cu toate cele 3 puncte.  În plus, Zalăul are şi avantaj moral faţă de adversare, pe care le-a învins de trei ori, iar ultima confruntare, cea de la Cisnădie s-a terminat la egalitate, scor 22 – 22.

Înaintea jocului de la finalul săptămânii, Valentina Panici şi colegele sale mai un mic avantaj, mai multe zile la dispoziţie pentru a pregăti confruntarea de sâmbătă. În schimb, Măgura Cisnădie a jucat abia miercuri partida din prima etapă cu “U” Cluj, iar la trei zile distanţă este nevoită să susţină şi jocul din cadrul etapei a II-a cu HC Zalău.

Fiind şi primul meci din acest sezon, în tribunele Sălii Sporturilor “Gheorghe Tadici” se aşteaptă o prezenţă cât mai numeroasă, biletele putând fi achiziţionate şi în ziua meciului. De altfel, conducerea încă mai are la dispoziţie şi abonamente cu preţuri între 100 şi 150 de lei.

HC Zalău – Măgura Cisnădie se dispută sâmbătă, de la ora 13.45 şi urmează să fie arbitrată de o brigadă  internaţională, formată din Cristina Năstase şi Simona Stancu, în timp ce observator din partea FRH a fost delegat Ioan Râpă din Timişoara.

Sâmbătă, ora 13.45, Sala Sporturilor “Gheorghe Tadici”: HC Zalău – Măgura Cisnădie

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in HANDBAL