Connect with us

ATLETISM

Competiţia „Run to the hills” şi-a atins obiectivul


Probabil cea mai dificilă competiţie de alergare organizată vreodată în mediul rural din judeţul Sălaj, întrecerea de alergare pe teren accidentat de la Crasna, s-a bucurat de un real succes, iar învingătorul ediţiei inaugurale a fost alergătorul Andrei Oneş, sportiv legitimat la Clubul Sportiv Şcolar Zalău


Cu prilejul celei de-a XIX-a ediţii a Zilelor comuncei Crasna, autorităţile locale au decis să includă în programul sărbătorii şi o competiţie de alergare. Spre satisfacţia organizatorilor, la startul întrecerilor s-au aliniat un număr mare de competitori, iar competiţia s-a desfăşurat fără incidente.

Chiar dacă traseul a fost destul de dificil, cu urcuşuri şi coborâşuri destul de lungi şi abrupte, concurenţii au reuşit să parcurgă şi să  finalizeze cursa de peste 6,5 km, iar la final cei mai buni dintre ei au fost recompensaţi de organizatori cu premii, iar spre satisfacţia tuturor, la trecerea liniei de sosire fiecare concurent a primit medalia de “finisher”.

În competiţia masculină primul care a trecut linia de sosire a fost atletul Andrei Oneş de la CSS Zalău (antrenor prof. Nelian Ianchiş), iar pe locurile doi şi trei s-au clasat fraţii George şi Dan Alexandru Ladany, primul dintre ei sportive legitimat la Liceul Sportiv “Avram Iancu” Zalău. În cadrul categoriei de vârstă 35-60 de ani, primele trei locuri au fost ocupate de Dan Terheşiu, Paul Unimătan şi Alexandru Stănescu, în timp ce la categoria +60 de ani prima poziţie i-a revenit lui Dumitru Mureşan.

În competiţia feminină prima care a trecut linia de sosire a fost Ioana Maria Azimi-Anaraki, iar pe treapta a doua a podiumului s-a clasat Iulia Oneş de la CSS Zalău. Pe locul 3 în întrecerea generală feminină dar şi a categoriei 16-34 de ani s-a clasat Sarkany Rachel – sportivă legitimată la Liceul Sportiv „Avram Iancu” Zalău.

În întrecerea feminină a categoriei 35-60 de ani, primul loc a fost ocupat de Gazda Csilla, pe locul 2 s-a clasat Viorica Sofia Iepure, iar podiumul categoriei a fost completat de Andreea Gherasim. Chiar dacă iniţial organizatorii au stabilit ca termen de finalizare a cursei 120 de minute (2 ore), toţi concurenţii au încheiat competiţia în mai puţin de o oră, ultimul concurent trecând linia de sosire după 56 de minute şi 12 secunde.

32 Vizualizari
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ATLETISM