Connect with us

HANDBAL

Prima etapă, prima surpriză în Liga Naţională de handbal feminin. REZULTATELE şi programul etapei a II-a


Surpriza a avut loc la Galaţi, unde Danubius a câştigat cu vicecampioana Dunărea Brăila


După mai bine de trei luni de pauză, Liga Naţională de handbal feminin a pornit la drum cu un nou sezon, din acest campionat, primul eşalon purtând denumirea de Liga Florilor.

CSM Roman – HC Zalău a fost partida care a deschis noul sezon, meciul fiind câştigat de echipa antrenată de Constantin Ştefan, cu scorul de 26 – 23. A fost însă un meci extrem de disputat, iar scorul a fost strâns până pe final. În prima repriză, de mai multe ori, gruparea de sub Meseş s-a aflat în avataj minim, dar a cedat în partea secundă, când gazdele au fost mai precise pe faza de atac şi s-au desprins decisiv.

Tot duminică a avut loc duelul dintre cele două nou-promovate, Rapid Bucureşti şi CSM Slatina, care a fost câştigat de către echipa lui Vasile Mărgulescu, la o diferenţă de trei goluri. Formaţia bucureşteană se anunţă o ”nucă tare” în acest sezon, după ce şi-a întărit lotul. În plus, alături de Rapid sunt şi suporterii, care l-a primul meci au venit în număr foarte mare la sală, iar galeria şi-a anunţat prezenţa şi la următorul meci, cel din deplasarea de la Cluj-Napoca.

În chiar prima etapă a avut loc şi un duel între două formaţii ce se bat la podium, este vorba de confruntarea dintre Corona Braşov şi HCM Rm. Vâlcea. Cele două grupări au oferit un meci echilibrat, dar formaţia antrenată de Costică Buceschi a fost mai precisă şi s-a impus la limită.

Cu transferuri importante în această vară, Măgura Cisnădie a trecut la un alt nivel, iar salvarea de la retrogradare nu mai este un obiectiv pentru formaţia din judeţul Sibiu. Gruparea antrenată de Alexandru Weber ţinteşte la un loc în prima jumătate a clasamentului, iar după prima rundă a şi arătat potenţial. În partida cu ”U” Cluj, Măgura a câştigat cu 28 – 24 şi vine cu moral bun la Zalău.

SCM Craiova a controlat în totalitate partida cu CSM Bistriţa şi în final s-a impus cu 25 – 19, însă scorul putea fi şi mai mare, având în vedere că în acest meci, doar echipa lui Bogdan Burcea a contat.

Surpriză de proporţii în chiar prima etapă din noul sezon. Aceasta s-a înregistrat la Galaţi, unde Danubius a reuşit să învingă vicecampioana Dunărea Brăila. A fost un joc strâns, după cum o arată şi scorul, 15 – 14 pentru echipa din Galaţi, care după ce în sezonul trecut s-a salvat pe ultima sută de la retrogradare acum este capabilă să pună probleme multor echipe.

Etapa s-a încheiat cu jocul dintre HCM Slobozia şi CSM Bucureşti, care a fost câştigat de o manieră clară de către campioana României. Chiar şi fără vedetele Cristina Neagu, Camille Ayglon şi Jelena Grubisic, CSM Bucureşti a făcut spectacol la Slobozia şi a marcat în poarta adversă 37 de goluri!

Pare greu de crezut că vreo echipă din Liga Naţională îi poate pune probleme campioanei, care în meciurile din competiţiile interne va încerca să se pună la punct pentru confruntările ce vor urma în Liga Campionilor.

Să mai spunem că sâmbătă începe etapa a II-a din Liga Naţională, HC Zalău urmând a evolua de la ora 13.45, pe teren propriu cu Măgura Cisnădie. Cinci partide sunt programate sâmbătă, un joc duminică, iar confruntarea dintre CSM Bucureşti şi CSM Roman va avea loc miercuri, având în vedere că în acest final de săptămână, moldovencele joacă în primul tur din Cupa EHF.

 

Rezultatele din prima etapă:

CSM Roman – HC Zalău 26 – 23 (12 – 10)
Rapid USL Metrou Bucureşti – CSM Slatina 28 – 25 (13 – 12)
Măgura Cisnădie – ”U” Cluj 28 – 24 (14 -14)
Danubius Galaţi – Dunărea Brăila 15 – 14 (8 – 8)!
Corona Braşov – HCM Rm. Vâlcea 23 – 22 (11 – 11)
SCM Craiova – CSM Bistriţa 25 – 19 (13 – 9)
HCM Slobozia – CSM Bucureşti 29 – 37 (12 – 19)

Etapa a II-a se dispută după programul:

Dunărea Brăila – CSM Bistriţa – sâmbătă, ora 11.00
CSM Slatina – Corona Braşov – sâmbătă, ora 11.00
”U” Cluj – Rapid USL Metrou Bucureşti – sâmbătă, ora 12.00
HC Zalău – Măgura Cisnădie – sâmbătă, ora 13.45 – Digi
Danubius Galaţi – HCM Slobozia – sâmbătă, ora 18.00
HCM Rm. Vâlcea – SCM Craiova – duminică, ora 16.00 – TVR
CSM Bucureşti – CSM Roman – miercuri, ora 19.00 – Digi

 

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in HANDBAL