Connect with us

ALTE SPORTURI

Complex pentru practicarea sporturilor de iarnă la Şimleu


Un proiect care este menţionat în Strategia de Dezvoltare Locală prevede înfiinţarea unei piste de săniuş şi dezvoltarea infrastructurii pentru sporturile din sezonul rece cu suma de 8.000.000 de lei


Şimleu Silvaniei este primul oraş din judeţul Sălaj care se gândeşte serios la dezvoltarea sporturilor de iarnă.

În Strategia Locală de Dezvoltare Durabilă a Oraşului Şimleu Silvaniei pentru perioada 2014 – 2020, autoităţile au ţinut să precizeze că se doreşte inclusiv dezvoltarea infrastructurii  pentru sporturile care se pot practica în sezonul rece cu o investiţie de 1.000.000 de lei.  A mai fost menţionată în proiect şi înfiinţarea unei piste de săniuş cu 7.000.000 lei, ambele proiecte putând fi demarate din anul 2018.

Primarul oraşului Şimleu Silvaniei ne-a precizat că ia în calcul înfiinţarea unui patinoar dar, foarte probabil şi a unei piste de săniuş. Prim-edilul a precizat că aceste proiecte au fost trecute în Strategie deoarece, “dacă pe viitor ne vom gândi să atragem fonduri nerambursabile pentru aşa ceva, banii pot fi primţi doar dacă noi am trecut în document aceste proiecte”.

“Strategia nu este ceva ce o faci în fiecare an, iar noi ne-am gândit în ansamblul lucrurilor, cu viziune pe termen mai lung, astfel încât, dacă vreodată va fi o oportunitate de dezvoltare a sporturilor de iarnă, să nu o ratăm, pentru că odată curpinse în document, se pot accesa fonduri nerambursabile. Deocamdată în acest segment mă gândesc la înfiinţarea unui patinoar în oraş”, ne-a declarat Septimiu Ţurcaş.

Trebuie spus că administraţia oraşului de la poalele Măgurii s-a implicat serios în dezvoltarea sportului. Şimleuanii au o sală de sport modernă, construită cu 3.033.538 de lei. Această sală de sport reprezintă o alternativă reală pentru elevi de petrecere a timpului liber.

“Prin construirea acestei săli de sport se încurajeaza mişcarea sportivă în rândul tinerilor. S-a dorit ca această sală de sport să reprezinte o alternativă reală pentru elevi de petrecere a timpului liber în mod util şi mai ales sănătos”, susţin reprezentanţii Primăriei în Strategia de Dezvoltare a oraşului.

Mai există şi un stadion de fotbal pe care a evoluat până în anul 2010 în liga a II-a echipa FC Silvania Şimleu.

420 Vizualizari
Loading...
2 Comments

2 Comments

  1. otto

    4 September 2017 at 13:59

    un bazin de inot , ar fi mai de folos, suntem singurul judet, unde nu avem ca lumea

  2. Anonim

    5 September 2017 at 14:30

    Păcat ca acea sală nu se poate închiria niciodată.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ALTE SPORTURI