Connect with us

ALTE SPORTURI

Festivalul Cepei de la Pericei propune şi un eveniment inedit: Olimpiada Ţărănească!


La această competiţie sunt probe atractive, cum ar fi adunat şi cărat de fân, crăpat de lemne, alergarea în sac, dar mai ales cărat de femei cu roaba!


Comuna Pericei se pregăteşte de sărbătoare, iar la finalul săptămânii, în perioada 2 – 3 septembrie va avea loc ”Festivalul Cepei”, care se află la ediţia a IX-a.

În cadrul acestui eveniment, Primăria Pericei a pus la cale şi un concurs inedit, este vorba de o Olimpiadă Ţărănească, care va avea loc sâmbătă, începând cu ora 11.00, la Baza Sportivă din centrul comunal.

Această competiţie vine cu probe inedite, cum ar fi: adunat şi cărat de fân, alergarea în scară, estimarea greutăţii cocoşului, cărat saci de grâu, umplu saltea cu paie, crăpat de lemne, cărat femeie cu roaba, cărat şi rostogolit baloţi de paie, aruncarea cu cizme de cauciuc, alergarea în sac, tăiat lemne cu joagărul, test de cultură generală pentru participanţi, dar şi alte surprize.

”Organizăm în fiecare an Festivalul Cepei, iar la fiecare ediţie vrem să venim cu ceva nou. În acest an vom organiza o Olimpiada Ţărănească şi aşteptăm cât mai mulţi participanţi. Noi vrem să combinăm sportul cu distracţia, iar lumea să se simtă bine”, ne-a declarat Vig Szabo Levente, consilierul primarului.

Până în momentul de faţă s-au înscris cinci echipe, dar înscrierile continuă, astfel că la start se preconizează un număr cât mai mare. Echipele vor fi formate din cinci membrii, dintre care cel puţin unul va trebui să fie de sex feminin.

La această Olimpiada Ţărănească pot participa persoane cu vârsta de peste 16 ani, nefiind nicio taxă de participare.

La finalul competiţiei, organizatorii vor acroda câştigătorilor cupe şi diplome.

58 Vizualizari
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ALTE SPORTURI