Connect with us

HANDBAL

HC Zalău deschide ”balul” în noul sezon al Ligii Naţionale. PROGRAMUL primei etape


Partida dintre CSM Roman şi HC Zalău va fi prima din noul campionat, urmând să se dispute duminică, de la ora 11.00, după ce clubul din Moldova a solicitat disputarea jocului în devans, având în vedere că la finele săptămânii viitoare joacă ambele meciuri din prima fază a Cupei EHF


După o pauză de mai bine de trei luni, Liga Naţională se pregăteşte de un nou sezon, care va debuta în câteva zile, “balul” în noul campionat urmând a fi deschis chiar cu partida dintre CSM Roman şi HC Zalău.

În mod normal, prima etapă este programată miercurea viitoare, pe 6 septembrie, dar jocul dintre CSM Roman şi HC Zalău se va disputa duminică, 3 septembrie, de la ora 11.00.

Asta deoarece clubul din Moldova a făcut o solicitare la FRH pentru ca jocul să se dispute în devans, având în vedere că la finele săptămânii viitoare, formaţia antrenată de Constantin Ştefan va juca ambele meciuri din prima fază a Cupei EHF cu HZRK Grude din Bosnia, la Roman.

Tot duminică va mai avea loc şi confruntarea dintre nou-promovatele Rapid şi CSM Slatina, de la ora 16.00, iar marţi se va disputa jocul dintre Corona Braşov şi HCM Rm. Vâlcea, celelalte jocuri urmând a avea loc miercuri.

Referitor la meciul dintre CSM Roman şi HC Zalău să spunem că se anunţă unul dificil pentru formaţia zălăuană.

În această vară, clubul din Moldova a reuşit să transfere cinci jucătoare, printre care şi două handbaliste din străinătate. Echipa şi-a schimbat şi antrenorul, iar pe banca tehnică a ajuns Constantin Ştefan, cel care ultima dată a antrenat la HCM Rm. Vâlcea.

De cealaltă parte, formaţia zălăuană a rămas cu nucleul din sezonul trecut, iar acest lucru este un avantaj. Un plus reprezintă şi faptul că la echipă a revenit Claudia Constantinescu, după o accidentare ce a ţinut-o departe de semicerc. În vară, Tadici a transferat şi câteva jucătoare tinere, care au potenţial şi care sunt dormice să se afirme la nivel de Liga Naţională, după ce au confirmat până acum la loturile naţionale de junioare şi tineret.

Să mai spunem că după meciul de la Roman, HC Zalău va avea mai mult timp la dispoziţie să pregătească primul joc de pe teren propriu, cu Măgura Cisnădie, care va avea loc sâmbăta viitoare.

 

Programul primei etape din Liga Naţională:

CSM Roman – HC Zalău – duminică, ora 11.00
Rapid Bucureşti – CSM Slatina – duminică, ora 16.00 – TVR
Corona Braşov – HCM Rm. Vâlcea – marţi, ora 19.30 – Digi
Danubius Galaţi – Dunărea Brăila – miercuri
Măgura Cisnădie – “U” Cluj – miercuri
SCM Craiova – CSM Bistriţa – miercuri, ora 18.00
Unirea Slobozia – CSM Bucureşti – miercuri, ora 19.30, Digi

 

Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in HANDBAL