Connect with us

Ştiri din Sălaj

Veste bună pentru şoferii sălăjeni: s-a lansat licitaţia pentru autostradă


Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a lansat săptămâna trecută licitaţia pentru tronsonul de autostradă ce porneşte de la limita judeţului Sălaj cu judeţul Bihor – Suplacul de Barcău – Borş, contract estimat la 215 milioane de euro


La începutul săptămânii trecute, contractul de 215 milioane de euro fără TVA, pentru proiectarea şi execuţia celor 60 de kilometri ai tronsonului de autostradă ce porneşte de la limita Sălajului cu Bihorul până la Borş, a fost publicat pe SEAP pentru licitaţie.

Proiectul trimis la SEAP este împărţit pe trei loturi: Suplacu de Barcău-Chiribiş (26 de km), Chiribiş-Biharia (29 de km) şi Biharia-Borş (5 km).

 ”Cu o valoare însumată de peste 215 milioane de euro, fără TVA, contractul urmează să prevadă o perioadă de proiectare de 6 luni şi o perioada de 18 de luni pentru construcţie”, se arată într-un comunicat al CNAIR preluat de news.ro.

Perioada de garanţie a lucrărilor, prevăzută în documentaţie, este cuprinsă între 5 şi 10 ani, în funcţie de opţiunea afertanţilor. Pentru acest proiect, prevăzut în Master Planul General de Transport, ofertele trebuie depuse într-un interval de trei luni din momentul publicării.

La fel ca alte contracte scoase la licitaţie în acest an de CNAIR, contractul pentru segmentul Suplacu de Barcău- Borş va conţine o serie de condiţii precum eliminarea posibilităţii judecării litigiilor la Curtea de Arbitraj de la Paris, eliberarea autorizaţiei de construcţie doar după avizarea proiectului tehnic precum şi stabilirea clară a nivelului sancţiunilor aplicate constructorului, în cazul în care acesta nu respectă termenele şi calitatea lucrărilor, potrivit companiei.

Trebuie să spunem însă că Autostrada Transilvania se va opri la limitele județului Salaj, și într-o parte și în cealalta, la Nadașel și la Suplacu de Barcau, unde, de bine de rau, se mai lucreaza.

viewscntDin cei peste 80 de kilometri pe care îi va avea Autostrada Transilvania în Sălaj, s-a lucrat pe o lungime de 1,6 kilometri, în zona localităţii Porţ, comuna Marca – lângă Suplacul de Barcău.

Lucrările au vizat viaductul de la Suplacul de Barcău şi amenajările aferente. Astfel, a fost finalizată infrastructura de la capătul viaductului care va suşţine benzile de circulaţie şi s-au montat grinzile peste care se va realiza şoseaua propriu-zisă. De asemenea s-a mai lucrat la drumul de acces la viaduct, precum şi la zidurile de sprijin.

Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj