Connect with us

Ştiri din Sălaj

Posibil focar de PESTĂ PORCINĂ AFRICANĂ la Dobrin!


Mostre dintr-un porc al unui localnic din Dobrin au fost trimse în această seară la ora 18.00 la Bucureşti pentru verificări. Există suspiciunea de a fi contaminate cu PESTĂ PORCINĂ AFRICANĂ!   


Un echipaj al Direcţiei Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Sălaj (DSVSA) s-a deplast astăzi la Dobrin pentru a recolta mostre dintr-un porc al unui localnic, în vederea executării testelor de verificare a contaminării lor cu PESTA PORCINĂ SIMPLĂ şi PESTĂ PORCINĂ AFRICANĂ.

Reprezentanţii DSVSA Sălaj au mers la Dobrin după ce au fost sesizaţi că porcul unui sătean a murit într-un mod neobişnuit. De frică că animalul ar putea fi contaminat, proprietarul a ascuns porcul într-un lan cu porumb. Cei care au alertat autorităţiile au fost alţi săteni care au dat întâmplător peste porc.

Reprezentanţii DSVSA au recoltat astăzi la amiază probe din porc pentru examinarea lor. La Zalău însă nu se efectuează examene pentru depistarea pestei porcine africane, astfel că probele au fost trimise tot în cursul zilei de azi, în jurul orei 18.00, cu suspicunea de a fi infestate, la Bucureşti. Rezultatele sunt aşteptate să sosească la Zalău în cursul acestui weekend.

“La Zalău se efectuează doar examenul pentru pesta porcină simplă, care a ieşit negativ. Au fost însă trimise la Bucreşti în urul orei 18.00 aceste monstre pentru a fi examinate şi a se vedea dacă sunt infestate cu pestă porcină africană”, ne-a declarat reprezentantul DSVSA Sălaj care se ocupă de permanenţă la sediul instituţiei.

De menţionat că în luna iulie s-a descoperit un focar de pestă porcină africană în judeţul vecin – Satu Mare!

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj