Connect with us

FOTBAL

Fără victorie pe teren propriu

FC Zalău a înregistrat a doua remiză consecutivă pe teren propriu, dar de această dată a reuşit să înscrie

În zilele premergătoare partidei de vinerea trecută, antrenorul Marius Paşca declara că îşi doreşte foarte mult ca echipa sa să spargă gheaţa în acest sezon şi pe teren propriu. FC Zalău mai jucase acasă în acest start de sezon şi cu Olimpia Satu Mare, dar partida s-a încheiat atunci cu o remiză albă. Principalul argument al alb-albaştrilor pentru a ieşi învingători din confruntarea cu Corona Braşov a fost acela că anul trecut au stat destul de bine într-un clasament al meciurilor jucate pe teren propriu. Dar, la finalul disputei, FC Zalău s-a ales doar cu un singur punct.

Ai noştru au început tare, pasînd destul de bine la mijlocul terenului. S-a jucat în special pe partea stîngă, dar braşovenii au închis destul de bine culoarele spre poarta lui Kajcsa. Oaspeţii şi-au încercat şi ei norocul, dar lovitura de cap pe spate a lui Muntean nu a prins poarta. Răspunsul Zalăului a venit destul de repede. Cornaci a pasat în adîncime pentru Dănilă, acesta a preluat şi a pătruns, a scos pentru Gorga, dar şutul său din interiorul careului a fost respins de un fundaş. În minutul 30, Cornaci şi-a făcut treaba şi în apărare, blocîndu-l pe Chirciu în ultimul moment. Cu 3 minute înainte de finalul primei reprize, fotbaliştii Coronei solicită o lovitură de pedeapsă, dar centralul Tarcea lasă jocul să continue. Puţin fotbal în prima repriză, însă multe dueluri dure pentru balon. Şi repriza secundă a fost destul de tacticizată, antrenorii celor două formaţii fiind mai preocupaţi de anihilarea adversarului decît de a-şi impune stilul de joc. "n minutul 62 a fost rîndul gazdelor să solicite lovitura de pedeapsă, după un presupus henţ. Pînă în ultimele zece minute ale partidei, ne-am cam plictisit, mingea circulînd mai mult la mijlocul terenului. Destul de discret în joc de la intrarea sa din minutul 31, Răzvan Nicorici a reuşit, totuşi, să deschidă scorul cu un şut din prima, fără speranţe pentru portarul Braşovului. Elevii lui Marius Paşca au făcut greşeala de a se retrage prea mult, permiţînd vizitatorilor să pună presiune pe linia noastră defensivă. Astfel, au apărut cîteva ocazii la poarta noastră, dar Claudiu Chiş a fost la înălţime. Din păcate, în minutul 88 nu a mai avut ce face la lovitura de cap a lui Alin Postolache, care a fost singur singurel în careul nostru. Faza a început de la o eroare de curtea şcolii a lui Stanciu, care s-a ciocnit de Maior, iar mingea a intrat în posesia braşovenilor. A venit şi ultimul fluier, iar FC Zalău rămîne fără victorie pe teren propriu în acest start de campionat.                       Ciprian PETRAN

“Din punct de vedere al dăruirii şi ambiţiei pe care am văzut-o în teren, pot spune că sunt mulţumit. Nu am fost atenţi pe final şi le-am făcut cadou egalul. Acest lucru ne-a costat 2 puncte, puncte cu care am fi fost pe locul II, la egalitate de puncte cu Sănătatea. Eu zic că meritam să cîştigăm, chiar dacă încă mai suferim la capitolul finalizare. Nu vreau să dramatizăm, ci să învăţăm din erorile pe care le facem. Corona Braşov a anunţat că vrea să promoveze, dar pe mine nu m-a impresionat cu mai nimic”.

         – Marius Paşca, antrenor FC Zalău

“A fost un meci viu disputat, între două echipe bune ale Seriei a VI-a. Am văzut cîşţiva jucători interesanţi la Braşov, printre care unii cu o vastă experienţă chiar la nivelul Ligii I, cum ar fi portarul Kajcsa. Pe final, a fost acel moment de neglijenţă, de adormire. De fapt, au fost greşeli în lanţ pe acea parte de teren. Nu avem voie să facem aşa ceva”.

–    Ioan Morar, preşedintele lui FC Zalău

 

Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL