Connect with us

ATLETISM

Simona Maxim nu mai merge la mondiale!

Zălăuanca legitimată la CSM Oneşti nu va participa la Campionatul Mondial de la Tirana, deşi a câştigat acest drept

Schimbare de situaţie în ceea ce o priveşte pe zălăuanca Simona Maxim. Atleta noastră, legitimată la CSM Oneşti, a câştigat ediţia din acest an a Campionatului Naţional de alergare montană. Totodată, Maxim a dobândit şi dreptul de a reprezenta România la Campionatul Mondial, de la Tirana, programat pe data de 10 septembrie, unde ar fi alergat în compania celor mai bune atlete din lume la această probă. Astfel, ea nu ar fi putut concura la “naţionalele” de semimaraton programate tot pe aceeaşi dată, la Oneşti. Dar, în urma unei şedinţe în cadrul Federaţiei Române de Atletism, la care au participat atât oficialii CSM Oneşti, cât şi sportiva Simona Maxim, s-a luat decizia ca atleta noastră să nu participe la “mondiale”, ci la naţionalele de semimaraton.

Oficialii Federaţiei şi-au motivat decizia spunând că Simona Maxim ar avea mai mult de câştigat dacă ar participa la competiţia internă programată la finalul acestei săptămâni. Însă, în acest an, nu va fi programat un Campionat Mondial de semimaraton, astfel că întrecerea de sâmbătă nu va avea continuitate peste hotare. “Domnii din Federaţie mi-au spus că ar fi trebuit să mai trec prin câteva etape de concurs, crosuri, pentru a putea face faţă la un campionat mondial”, ne-a mărturisit Simona Maxim.

Cât despre Campionatul Naţional de semimaraton, acesta se va desfăşura sâmbătă, la Oneşti, iar Simona Maxim şi-a propus două medalii, una la individual şi una cu echipa. De fapt, CSM Oneşti vrea să devină campioană naţională pe echipe, de vreme ce organizează acest concurs. Tot la startul acestei competiţii se va alinia şi Paula Todoran, de la CSM Zalău. Atleta originară din comuna Românaşi este pregătită pentru ediţia din acest an a naţionalelor de semimaraton, ţintind o medalie. Şi Alina Niţuleasa, sportivă ce evoluează cu dublă legitimare, va încerca să urce pe podium.

“Ne-am pregătit bine pentru acest concurs, iar Paula se simte foarte bine din punct de vedere medical. Ne dorim o medalie, iar Alina Niţuleasa are trasat şi ea acest obiectiv, fie pentru semimaraton, fie pentru maratonul care va avea loc pe data de 16 octombrie, la Bucureşti”, a precizat antrenorul Mirel Seişanu. Şi LPS “Avram Iancu” Zalău va fi reprezentată la Campionatul Naţional de semimaraton, de către Cristian Şomai, David Duma şi Andrei Raţ.

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in ATLETISM