Connect with us

DIVERSE

Osz Andrei: “Dacă Euro Glia Nuşfalău s-ar fi ocupat de gazonul de pe Arena Naţională, acesta nu ar fi arătat aşa”

În ultima perioadă, mai toate grupările importante de fotbal vor să se mândrească, pe lângă stadioane, loturi şi performanţe, cu gazoane dintre cele mai bune. Practic, fotbalul modern se joacă la nivelul ierbii, iar pentru un bun control al mingii şi pentru spectaculozitatea fazelor, suprafaţa de joc trebuie să fie impecabilă. Din păcate, acest lucru nu l-am văzut marţi seara, când România a inaugurat Arena Naţională tocmai într-o partidă oficială, cea cu Franţa, încheiată cu scor alb. Stadionul a fost construit la cele mai înalte standarde, însă gazonul a rămas în urmă.

 

Presa franceză l-a comparat cu un teren cu cartofi, din pricina brazdelor care săreau după fiecare contact şi care au influenţat vizibil jocul. Despre cauzele care au dus la deteriorarea gazonului ne-a vorbit Osz Andrei, unul dintre administratorii SC Euro Glia Nuşfalău, firmă care se ocupă de gazonări piesagistice, dar şi de terenuri de fotbal. “Eu cred că nu a fost montat un gazon corespunzător terenurilor de fotbal. Şi noi suntem producători, dar când ne ocupăm de un teren de fotbal, aducem materie primă de la colaboratorii noştri din Ungaria. Ceea ce s-a pus pe Arena Naţională a fost adus din Italia. Iarba nu s-a înrădăcinat şi s-a desprins rapid. Vă daţi seama ce s-ar fi întâmplat dacă s-ar fi jucat meciul cu Argentina. Poate că nici nu s-ar fi terminat. Dacă ar fi fost solicitată, Euro Glia Nuşfalău s-ar fi descurcat cu montarea gazonului, deoarece colaborăm cu o firmă din Ungaria, care are ca domeniu de activitate gazonarea terenurilor de fotbal, la standardele impuse de forurile internaţionale”, ne-a declarat Osz Andrei.

 

Firma pe care o conduce are ani buni de experienţă în acest domeniu, ocupându-se periodic de regenerarea gazonului echipelor CFR Cluj, FC Bihor, Olimpia Satu Mare şi FC Zalău. Mai anii trecuţi, s-a ocupat chiar de suprafaţa de joc a Farului din Constanţa, a unor terenuri din Complexul Dinamo, la Bistriţa şi la Braşov. Următoarea lucrare a firmei sălăjene este reconstrucţia terenului campioanei României la rugby, CSM Ştiinţa Baia Mare

 

Loading...
1 Comment

1 Comment

  1. gerulla

    7 September 2011 at 21:08

    extraordinar!numai voi stiti face!sin ziar faceti!si la fotbal!mai fiti si modesti nu va agitati!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in DIVERSE