Connect with us

Ştiri din Sălaj

Zalăul va avea tramvai de cinci milioane de euro

Viitoarea linie de tramvai din Zalău va fi amenajată de la Autogară până la Gară spre Hereclean


Planurile de dezvoltare a transportului în comun din Zalău prevăd construirea unei lini de tramvai pe sectorul Autogară – Gară – Hereclean, unde la ora actuală există o linie ferată care nu mai este utilizată.

Proiectul de construire a unei linii de tramvai se află în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă 2016 – 2030, ce a fost votat şi aprobat anul trecut de către Consiliul Local Zalău.

Valoarea proiectului se ridică la suma de 5 milioane de euro şi se doreşte atragerea acestei investiţii prin fonduri europene nerambursabile. Costurile de întreţinere şi funcţionalitate a tramvaiului vor fi apoi suportate de Primăria Zalău.

Prin realizarea acestui proiect se doreşte reducerea emisiilor de dioxid de carbon din oraş, creşterea gradului de acesibilitate a transportului în comuna, încurajarea competitivităţii transportului public şi creşterea mobilităţii populaţiei.

În proiect se arată că sistemul de transport public din Zalău este subdimensionat.

loading...
Loading...
1 Comment

1 Comment

  1. Dada

    16 August 2017 at 0:58

    Avem un Bulevard de toata groaza ,un drum spre Ortelect de iti rupi masina, astea cand le faceti? Tramvaie ne trebuie noua sau drumuri accesibile?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj