Connect with us

ATLETISM

Simona Maxim este campioană naţională

Vatra Dornei a fost la finalul săptmânii trecute locaţia pentru ediţia din acest an a Campionatului Naţional de alergare montană. Nu mai puţin de 130 de atleţi, 42 la feminin şi 88 la masculin, de la 37 de cluburi din ţară, au luat startul. Printre aceştia s-a aflat şi zălăuanca Simona Maxim, care, în clipa de faţă apără culorile lui CSM Oneşti. Pe un traseu destul de accidentat şi umed, după ploile căzute, Simona Maxim a reuşit să termine cursa de 8 kilometri senioare pe prima poziţie, devenind, astfel, campioană naţională. Această clasare i-a dat şi dreptul de a alerga la CAmpionatul Mondial de la Tirana, care va avea loc pe data de 10 septembrie. Tot în acea perioadă va fi programat şi Campionatul Naţional de semimaraton, la care atleta noastră nu va lua parte.

 

“Nu voi lăsa mondialele pentru un campionat naţional, mai ales că e primul campionat mondial la care voi participa”, ne-a mărturisit sportiva. Până la “mondialele” de la Tirana, Simona Maxim se pregăteşte la Oneşti, unde beneficiază de cele mai bune condiţii. Trebuie să spunem că Simona Maxim a terminat pe primul loc şi în proba pe echipe, acolo unde CSM Oneşti s-a descurcat de minune.

Tot la Vatra dornei au fost şi câştiva atleţi de perspectivă ai judeţului nostru. Ioana Dan, de la CSS Zalău, a terminat cursa de 4 kilometri rezervată juniorilor pe locul III, în timp ce colegul ei, Dan Mirşidan, a trecut doar al XVII-lea cursa de 8 kilometri. Cei trei alergători ai LPS “Avram Iancu” Zalău – David Duma, Andrei Raţ şi Cristian Şomai, au avut prestaţii destul de modeste, terminând pe locurile XXVI, XXVII, respectiv XXVIII.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in ATLETISM