Connect with us

Ştiri din Sălaj

INEDIT. Trei tineri sălăjeni din acelaşi sat au fost admişi la Academia de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza”!


La concursul din acest an s-au prezentat 30 de tineri din Sălaj însă doar opt au fost admişi, patru la Ordine şi Siguranţă Publică şi patru la Drept 


Opt tineri sălăjeni au fost admişi anul acesta la Facultatea de Drept şi Facultatea de Ordine şi Siguranţă Publică din cadrul Academiei de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza” din București.

Iulia Maria Gudea a intrat cu cea mai mare medie din Sălaj. Ea a fost admisă la Facultatea de Ordine şi Siguranţă Publică (OSP) cu media 9,50, având nota10 la limba română, 9,40 la istorie și 9,10 limba engleză!

Ceilalţi trei sălăjeni admişi la OSD sunt Andrei Nicolae Negrean (media 8,90), Raul Vasile Gudea (8,70) şi Kengyel Laszlo Jozsef (8,60).

La Facultatea de Drept au fost admişi tot patru sălăjeni, cea mai mare medie având-o Bogdan Ioan Pojar  (8,10). Ceilalţi trei sălăjeni admişi sunt Cătălin Ionuţ Vedinaş, Roxana Adriana Droj, ambii cu media 7,90, respectiv Alina Ioana Neaga cu media 7,70.

Interesant de spus faptul că trei din cei opt tineri admişi sunt originari din acelaşi sat, Şeredeiu (comuna Horoatu Crasnei(, este vorba despre Iulia Gudea, Raul Gudea și Roxana Droj! Întâmplarea face ca cei trei tineri din Şeredeiu să ajungă să ştie că vor fi colegi, abia după ce au susţinut examenul psihologic.

“Ne-am întâlnit la examenul psihologic de la IPJ și atunci am aflat că suntem trei din acelaşi sat”, ne spune Iulia Gudea, tânăra admisă cu cea mai mare medie din Sălaj.

În total, la concursul de admitere din acest an s-au prezentat 30 de tineri sălăjeni – 21 la OSP şi 9 la Facultatea de Drept. Candidaţii  au susţinut proba scrisă în data de 8 august 2017, între orele 09.00 şi 13.00. Cea mai mare medie de admitere la OSP a fost 9,80, iar la Drept a fost 9,50.


“Rețeta succesului pentru mine a fost ambiţia și perseverenta, multă muncă de-a lungul anilor și dorința de a evolua pe plan profesional. Sunt absolventă a promoției 2017 a Şcolii de Agenți de Politie “Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca, iar acest pas este foarte important în cariera pe care am început-o, un vis împlinit”, ne spune Iulia Gudea.

 

Chiar a fost o întâmplare frumoasă faptul că suntem toți trei din același sat și mă bucură faptul că voi avea colegi cunoscuți. Din punctul de vedere al succesului, cred că dorința și persevenţa sunt cheile. Trebuie să fii dispus să faci și sacrificii dacă îți doresti ca visul tău sa se îndeplinească, dar în final, sentimentul pe care l-am avut când am vîzut ca sunt admisă m-a făcut să îmi dau seama că toate acele sacrificii nu au fost în zadar”, ne spune Roxana Droj.


 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Ştiri din Sălaj