Connect with us

Pescuit și Vânătoare

Braconieri depistaţi cu peste 300 kg de peşte, după ce au folosit o momeală interzisă în mai multe ţări europene. GALERIE FOTO


Mai mulţi pescari amatori au fost depistaţi de inspectorii piscicoli, având asupra lor o cantitate importantă de peşte


Pescuitul este considerat un hobby de foarte multă lume, însă acesta se poate transforma foarte uşor şi în braconaj, în cazul unor persoane. În Bucureşti, mai mulţi pescari amatori au fost depistaţi cu o captură impresionantă de inspectorii piscicoli, în urma unui control.

Astfel, în momentul depistării, bărbaţii aveau asupra lor nu mai puţin de 318 kg de peşte. Ce este interesant este faptul că aceştia nu aveau asupra lor nicio unealtă de braconaj. Mai mult, aceştia aveau chef şi de glume. Astfel, la întrebarea inspectorilor referitoare la modul de capturare, “pescarii” au răspuns: “cu o momeală bună”.

Totuşi, adevărul începea să iasă la iveală, odată ce un inspector a observat un spray care conţinea o substanţă care poate afecta peştele datorită acţiunii unor enzime speficice. Astfel, această substanţă are puterea de a produce senzaţii de foame foarte puternice.

Bărbaţi au achiziţionat momeala de pe internet, însă datorită faptului că la noi în ţară nu există o bază juridică legală legată de reţinere şi infracţiune, aceştia au fost eliberaţi.

Din câte se pare, acest gen de momeală a fost inventat în 2011 de oameni de ştiinţă canadieni, iar în mai multe ţări europene a fost trecut pe lista neagră şi este strict interzis, nu şi în ţara noastră.

 

 

895 Vizualizari
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Pescuit și Vânătoare