Connect with us

Feminin

SPECIAL. Jillian McVicker – noul portar al Olimpiei Cluj – a lăsat jurnalismul din America pentru fotbalul din România


“Nu este nicio urmă de îndoială în mintea mea că pentru asta sunt făcută. Când voi termina de jucat fotbal, jurnalismul va fi mereu acolo”, a spus americanca, pentru Sportul Sălăjean


Olimpia Cluj este fără doar şi poate cel mai important nume din fotbalul feminin actual. Gruparea clujeană a reuşit în această vară să cucerească pentru a şaptea oară consecutiv titlul de campioană a României.

Totuşi, gruparea din oraşul de pe Someş nu se mulţumeşte doar cu succesul pe plan intern şi îşi propune să aibă un parcurs cât mai bun şi în noua ediţie de Women’s Champions League, cu atât mai mult, cu cât în acest an, meciurile din cadrul Grupei a 2-a din care face parte şi Olimpia se vor desfăşura chiar la Cluj.

Pentru un parcurs european cât mai bun, campioana României a realizat şi câteva transferuri, două chiar din Statele Unite ale Americii. Este vorba despre Jillian McVicker şi Hannah Leinert.

Să spunem că ambele se află la startul carierei profesioniste. McVicker chiar a renunţat la cariera sa în jurnalism, totul pentru a-şi îndeplini visul din copilărie, de a juca fotbal profesionist.

Astfel, după ce a apărat poarta echipe de fotbal a Universităţii Ohio State, în campionatul universitar american, portăriţa şi-a văzut visul împlinit, după ce a semnat cu Olimpia Cluj. În această perioadă, campioana României se află în cantonament în Austria, acolo unde a susţinut deja şi două meciuri de verificare, ambele terminat cu victorie pentru românce, în faţa celor de la ŽNK Pomurje (2 – 1) şi FC Südburgenland (4 – 0).

Despre primul său meci, cât şi despre diferenţa dintre fotbalul european şi cel american, Jill McVicker şi-a făcut o primă impresie.

“Fotbalul din Europa este diferit, deoarece jucătoarele sunt foarte tehnice şi se joacă rapid. Pot să spun că jocul nostru este în creştere şi muncim din greu la antrenamente, în fiecare zi. Am încredere în echipa noastră”, a spus Jillian McVicker, pentru Sportul Sălăjean.

Nu doar în cariera sportivă au avut loc schimbări pentru noul portar al Olimpiei. Având în vedere că s-a născut într-un oraş mare din SUA şi că a copilărit în apropierea unui oraş uriaş, cultura şi stilul de viaţă diferit al Clujului este ceva nou pentru McVicker, însă noile sale colege îi sunt alături şi o ajută să se acomodeze mai repede.

“Este foarte diferit faţă de Statele Unite. M-am născut în Boston şi am crescut în apropiere de New York, deci stilul de viaţă şi cultura nu sunt similare. Clujul este foarte diferit, dar este frumos. Iubesc să explorez oraş şi să încerc lucruri noi, este o experienţă incredibilă”, ne-a mai spus americanca.

De asemenea, McVicker se află la prima sa vizită în Europa, iar până în acest moment se declară mulţumită şi încântată de ceea ce a putut să vadă.

“Sunt pentru prima dată în Europa şi este grozav. Echipa m-a primit cu braţele deschise şi mă ajută să învăţ limba. Toată lumea este foarte drăguţă şi ajutătoare. Acomodarea a fost dificilă la început, dar echipa m-a ajutat foarte mult şi sunt norocoasă să am asemenea colege”, ne-a mai dezvăluit noul portar al Olimpiei Cluj.

După ce a absolvit Ohio State, unde a studiat jurnalismul, Jillian McVicker a avut şi o mică carieră în televiziunea americană, chiar şi o emisiune proprie. Totuşi, pentru a-şi îndeplini visul din copilărie, tânăra fotbalistă a decis să renunţe la cariera în jurnalism, pentru a semna primul ei contract cu o echipă profesionistă, Olimpia Cluj.

“Am toată viaţa la dispoziţie pentru a fi jurnalist, dar aceasta a fost singura oportunitate pentru a putea continua cariera în fotbalul profesionist. A fost visul meu încă din copilărie. Nu este nicio urmă de îndoială în mintea mea că pentru asta sunt făcută. Când voi termina de jucat fotbal, jurnalismul va fi mereu acolo”, a încheiat Jillian McVicker.

Să spunem că următorul joc al Olimpiei Cluj în cantonamentul din Austria va fi cel împotriva lui Sturm Graz, din 12 august. În 22 august, de la ora 18.00, Olimpia Cluj va debuta în noul sezon al Ligii Campionilor, împotriva celor de la WFC-2 Kharkiv. Partida se va desfăşura pe Cluj Arena.

Sursa foto: facebook Jillian McVicker

45 Vizualizari
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Feminin