Connect with us

ATLETISM

Paula Todoran, după mondialele de la Londra: ”Din cauza blocajului muscular a venit abandonul. Puteam continua, dar am considerat că este mai bine să mă opresc”


Atleta de la CSM Zalău a abandonat cursa de maraton de la Campionatul Mondial din Londra, dar va alege în toamnă o altă cursă de maraton


 

Pe un traseu greu, cu multe suişuri şi coborâşuri, dar şi pe o vreme foarte ciudată şi capricioasă, cu soare, vând şi umiditate ridicată, alergătorii de maraton au căzut precum muştele şi au înregistrat în ambele curse, feminine şi masculin, peste 40 de abandonuri Cursa de maraton din cadrul Campionatului Mondial de Atletism de la Londra a creat mari probleme alergătorilor atât în întrecerea masculină cât şi în cea feminină. La masculin, din cei 100 de alergători aflaţi pe lista de start doar 71 au terminat cursa, iar în cursa feminină au ajuns la linia de sosire 78 din 92 de alergătoare.

Din nefericire, printre sportivii care au abandonat cursa s-au regăsit şi alergători din ţara noastră. Craioveanul Marius Viorel Ionescu a abandonat cursa maratonului puţin după ce a trecut borna kilometrului 30, iar în întrecerea feminină, Paula Todoran de la CSM Zalău a abandonat şi ea cursa la puţin timp după ce a trecut de kilometrul 20.

Cea de-a doua reprezentantă a ţării nostre la startul cursei de 42 de kilometri şi 195 de metri, Liliana Maria Dragomir a terminat cursa pe locul 67 cu o performanţă de 2 ore, 53 de minute şi 30 de secunde. În ciuda traseului greu şi a vremii capricioase, reprezentanta Clubului Sportiv Municipal Zalău nu a acuzat aceste aspecte.

“Nu pot să îmi explic ce s-a întâmplat. Nu pot să dau vina pe traseu sau pe starea vremii chiar dacă traseul a fost greu, iar vremea schimbătoare şi cu mult vânt. Efectiv am simţit că nu merg picioarele. Mi-am dorit foarte mult să ajung aici, mi-am îndeplinit baremul de calificare, dar nu a fost să fie ziua mea azi (n.r. duminică, 6 august). Din cauza blocajului muscular a venit abandonul. Poate că aş fi putut să duc cursa la capăt, dar am considerat că este mai bine să mă opresc şi eventual să alerg o altă cursă de maraton în toamnă”, a afirmat Paula Todoran după abandonul de duminică din cadrul cursei de maraton a Campionatului Mondial.

Potrivit celor spuse de atletă, atât ea cât şi antrenorul Mirel Seişanu se vor întoarce acasă de la Londra joi după amiază, iar la Zalău va sosi în cursul zilei de vineri. De asemenea, atleta a mai dezvăluit faptul că, având în vedere că a abandonat cursa de maraton, a decis să alerge în luna septembrie la Campionatul Naţional de semimaraton de la Craiova, iar mai apoi spreră să găsească o cursă de maraton unde să poată să obţină o performanţă aşa cum şi-ar fi dorit şi duminică, cu un timp sub 2 ore şi 40 de minute.

42 Vizualizari
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ATLETISM