Connect with us

FOTBAL

Senzaţional: Adrian Noţigan intră în istorie, după ce a marcat un gol şi a apărat un penalty în nici 30 de secunde, chiar în prelungiri! GALERIE FOTO ŞI VIDEO


În partida din Cupa României cu Progresul Şomcuta Mare, Rapid Jibou a făcut un meci bun, în care a condus cu 1 – 0, a avut puterea de a reveni de la 2 – 1, chiar dacă era in inferioritate. Acest lucru s-a datorat în special experimentatului portar al grupării de pe Someş, care în minutul 90+4, la un corner, a urcat în atac şi a egala cu un şut puternic. La faza următoare el a apărat şi un penalty, iar meciul a intrat în prelungiri. Din păcate, vicecampioana Sălajului a terminat meciul în 9 oameni, după ce tocmai Noţigan a fost eliminat. În aceste condiţii, maramureşenii s-au impus cu 4 – 2


 

Faza naţională a Cupei României a debutat miercuri după-amiază cu prima etapă, în care a fost angrenată şi Rapid Jibou, câştigătoarea fazei judeţene în sezonul trecut.

Adversara formaţiei sălăjene a fost Progresul Şomcuta Mare, o echipă în faţa căreia Rapid Jibou s-a impus încă din primele minute. Chiar dacă a jucat în deplasare, pe cocheta bază sportivă din Săsar, jibouanii au început mai bine, iar în primele 15 minute au şi avut câteva ocazii. Cea mai mare a fost ratată de Vlad Buda, care după ce a scăpat singur cu portarul advers, a tras pe lângă poartă!

În minutul 20, sălăjenii au reuşit să deschidă scorul. Mai întâi au beneficiat de o lovitură liberă din preajma careului, iar la execuţia lui Alex Turcu, un apărător advers a făcut henţ în careu. ”Centralul” Kovacs Szabolcs a indicat punctul cu var, de unde Alex Turcu a trimis un şut precis, fără speranţe pentru portarul advers.

În continuare, sălăjenii au dominat, iar maramureşenii au avut o singură ocazie, la lovitura de cap a lui Zaslati Florin, care a trecut pe lângă poarta lui Noţigan.

În chiar ultimele minute din prima repriză, elevii lui Ciprian Roja nu au ştitu să gestioneze jocul şi după o fază care nu anunţa mare lucru s-au văzut egalaţi, la lovitura de cap a lui Ionuţ Buhai. Şi cum nu era de ajuns, după niciun minut, acelaşi jucător a avut o acţiune în bandă şi a trimis la colţul lung pentru 2 – 1.

Rapid Jibou, în 10 oameni din minutul 50!

Lucrurile s-au complicat pentru Rapid Jibou din minutul 50, când fundaşul Marius Mureşan a comis un fault în postură de ultim apărător şi a fost eliminat. Însă, în teren, tot Rapid Jibou a dominat, după ce gazdele au cedat fizic.

Mihai Brânduşe putea egala, dar şutul său a nimerit bara transversală, însă şi cei de la Progresul puteau închide meciul, după câteva contraatacuri tăioase, însă portarul Adrian Noţigan a  fost la post.

Final de meci interzis cardiacilor!

Partida de la Săsar a fost una interzisă cardiacilor, mai ales pe final, când Rapid Jibou a revenit în joc. Era ultimul minut de prelungiri, iar la un corner a urcat în careu şi portarul Adrian Noţigan. După o respingere, mingea a ajuns tocmai la goalkeeper-ul Jiboului, care a trimis un şut violent şi a egalat pentru 2 – 2.
Toată lumea se pregătea de prelungiri, dar Progresul Şomcuta Mare a mai avut un atac, de pe urma căruia a beneficiat de o lovitură de pedeapsă. Adrian Noţigan s-a remarcat din nou şi la nici 30 de secunde după ce a marcat, acesta a apărat şi lovitura de pedeapsă, astfel că a fost omul care a trimis meciul în prelungiri.

Vicecampioana Sălajului a terminat meciul în 9 oameni

Calificarea în faza a II-a părea aproape, mai ales că în prima repriză de prelungiri, Alex Turcu a scăpat singur spre poarta adversă şi putea marca, însă a fost deposedat înaintea şutului.

Cei care au marcat au fost însă maramureşenii, care au trecut în avantaj prin şutul lui Roland Scwartzcopf, cu doar două minute înainte de pauză.

A doua repriză de prelungiri a devenit însă fără istoric, în care Rapid Jibou a căzut definitiv. Jibouanii au rămas în 10 oameni, după ce şi portarul Adrian Noţigan a fost eliminat, iar în poartă a intrat Mihai Molnar, care a avut intervenţii bune.

În ultimele minute, Progresul Şomcuta Mare a mai marcat prin Bogdan Bârle, care a trimis în poarta goală din 5 metri, iar maramureşenii s-au impus cu 4 – 2 şi s-au calificat în faza următoare a Cupei României.

De cealaltă parte, Rapid Jibou a rămas cu un gust amar după acest joc, deoarece Progresul Şomcuta Mare era o echipă de bătut, însă a fost mai precisă în momentele cheie, profitând şi de superioritatea numerică pe care a avut-o încă din minutul 50.

 

 

Progresul Şomcuta Mare – Rapid Jibou 2 – 2 (2 – 1), 4 – 2 d.p.

Au marcat: Ionuţ Buhai (45 şi 45+2), Roland Scwartzcopf (103) şi Bogdan Bârle (117), respectiv Alex Turcu (20 – 11m) şi Adrian Noţigan (90+4)

Progresul: Andrei Blidar – Ştefan Colar (cpt.), Vlad Pop, George Mureşan, Răzvan Făzăcaş, Andrei Mihalca, Dan Mărieş, Ionuţ Buhai, Bogdan Bârlea, Bogdan Buşică şi Zaslati Florin. Rezerve: Gheorghe Prodan – Dănuţ Hagan, Antal Rozmalin,Roland Scwartzcopf, Cătălin Chişu, Tagyi Adrian şi Flaviu Avram. Antrenor. Dan Mircea

Rapid Jibou: Adrian Noţigan – Vlad Lazăr, Cristian Ţurcaş, Marius Mureşan, Mihai Molnar, Vlad Buda, Alex Turcu (cpt.), Marius Haiduc, Mihai Brînduşe, Flaviu Porumb şi Dan Zaharia. Rezerve: Marcel Petcu – Adrian Pop, Marius Muntean jr, Rareş Pintea, Andrei Teglaş şi Florin Moldovan. Antrenor: Ciprian Roja. Preparator fizic: Vlad Paşcalău

63 Vizualizari
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL