Connect with us

TENIS

Cornel Florean, finalist la Cupa „Municipiului” Zalău


Zălăuanul a pierdut dramatic finală categoriei sale de vârstă, după ce a cedat în setul decisiv, scor 8 – 10


Zalăul a fost gazda Cupei “Municipiului” Zalău, competiţie destinată veteranilor. Au fost întreceri interesante, desfăşurate pe nouă categorii de vârstă, inclusiv una feminină.

Categoria +50 a fost una dintre cele mai interesante, având în vedere că nu mai puţin de 16 sportivi au luat startul, dintre care şi 9 sălăjeni. Cel mai bun tenismen din ţară la această categorie de vârstă este chiar sălăjeanul Cornel Florean. Astfel, sportivul de la CSM Zalău a fost şi principalul favorit la câştigarea acestei competiţii.

Florean şi-a respectat acest statut şi s-a calificat en fanfare în turul al doilea, învingându-l pe Sorin Chezan de la Sergiu Carp Tennis Club cu 6 – 2, 6 – 1. Din păcate, dintre ceilalţi sălăjeni, doar Cristian Luca a mai reuşit să se califice în turul doi. Mircea Claudiu, Mirel Chiş, Călin Niri, Costel Rus, Vasile Ciupe şi Adrian Sturz au părăsit competiţia după primul meci. În turul doi, Cristian Luca l-a eliminat după un meci destul de disputat pe Marius Tamba, scor 4 – 6, 6 – 3, 10 – 7.

Cornel Florean şi-a continuat recitalul şi a obţinut uşor calificarea în semifinale. În “careul de aşi”, cei doi sălăjeni s-au luptat pentru accederea în ultimul act. Ce este şi mai interesant este faptul că Luca este pregătit chiar de Florean.

Astfel, experienţa mentorului a fost decisivă şi vizibilă, astfel că tenismenul de la CSM Zalău s-a calificat în finală, după o victorie în două seturi, scor 6 – 2, 6 – 2 şi şi-a învins elevul. Din păcate, Florean a cedat dramatic  în finală în faţa lui Csaba Nemeth, după ce Nemeth s-a impus în decisiv cu 10 – 8.

Mai multe detalii despre Cupa “Municipiului” Zalău, în ziarul Sportul Sălăjean din 9 august.

 

47 Vizualizari
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in TENIS